NE PROPUSTITE ŠANSU: Grčka te čeka!
Foto: Profimedia

NE PROPUSTITE ŠANSU: Grčka te čeka!

Društvo -

Leto je već u zaletu. Red kiše, red sunca ne sprečava nas da planiramo letovanje. Grčka je i ove godine glavno letovalište Srba, a ponuda je veoma raznovrsna - za svačiji ukus i džep. Nije kasno ni za one koji još uvek nisu isplanirali letovanje, a sve je više i onih koji se odlučuju da letuju u septembru. Vi odlučujete koje mesto je idealno za vaš odmor, a kako bismo vam pomogli u odnošenju odluke predstavljamo vam nekoliko savršenih grčkih ostrva.

Mesto za odmor, ali i za provod - Skijatos

Bujne šume, atraktivne peščane plaže i buran noćni život sinonim su za ostrvo Skijatos. Grad Skijatos obiluje restoranima, tavernama, noćnim klubovima i barovima, a od disko ritma niko ne beži. Mladi, stariji, svi rado dolaze u ovaj kosmopilitski grad na ostrvu.

Čak i van sezone veliki broj turista posećuje Skijatos, a za vreme letnjih dana najviše je Nemaca, Britanaca, Skandinavaca, a ni Srbi ne zaostaju. Zbog svoje popularnosti ovo grčko ostrvo danas je prilično komercijalizovano. Sve je veći broj luksuznih hotela, apartmana, taverni i barova. Ipak, zbog prelepih peščanih plaža i bujnih šuma i dalje je pravo mesto za odmor i uživanje.

Dom antičkih filozofa i prelepe prirode – Samos

Prelepi pejzaži, male uvale i zalivi, duge plaže, sredozemne šume samo su deo lepota koje ostrvo Samos pruža svojim posetiocima. Turisti širom sveta dolaze da posete ovo ostrvo, ne samo zbog njegove lepote već i zbog istorije i kulture. Malo ko zna da je upravo na Samosu rođen čuveni matematičar Pitagora.

Brojni kulturni i istorijski spomenici, restorani i plaže, ali i ukusni specijaliteti pravi su odmor za dušu. Restorani širom ostrva nude turistima ukusne domaće specijalitete, a posebno se izdvaja ponuda poznatih i čuvenih grčkih vina u kojima gosti ovog ostrva mogu da uživaju.

Najlepše grčko ostrvo – Krf

Najposećenije i za mnoge turiste i najlepše mesto u Grčkoj jeste ostrvo Krf. Bogata istorija, kultura i tradicija isprepletana ukusima i mirisima ovoga kraja za turiste predstavlja pravi mali raj. Vino, začini, masline, med, izuzetna arhitehtura, predivne plaže sinonim su za Krf.

Mnogi turisti kažu da se u Krf svi zaljube na prvi pogled. Male uvale, mnogobrojne plaže, sela na samom vrhu ostrva, kanal ljubavi, ribarska mesta samo su deo ponude ovog najlepšeg grčkog ostrva. Posetite Krf avionom i uverite se zašto se izdvaja od drugih po svojim čistim plažama i spade u grčka letovališta sa najčistijim morem.

Provod za mlade – Zakintos zove!

Kristalno čisto more, zavučene plaže, plaže na kojima se slušaju najpopularniji letnji hitovi ili plivanje sa morskim kornjačara – jednom rečju Zakintos. Prava avantura za sve generacije.

Ipak, zbog brojnih klubova i danonoćnih žurki najpre se mlađi turisti odlučuju za ovo grčko ostrvo koje nikada ne spava.

Najelitnije jonsko ostrva – Kefalonija

Egzotične plaže vas zovu! Kefalonija obiluje brojnim plažama, uvalama, ali i pećinama, zelenim šumama i planinskim predelima. Argostoli je glavni grad ovog atraktivnog jonskog ostrva koji privlači pažnju turista širom sveta.

Najveća prirodna atrakcije za turiste koji su u poseti ovom ostrvu je Crna šuma koja obiluje kefalonijskim borovima. U blizini glavnog grada nalazi se zaštitni znak Kefalonije – svetionik Fanari, a u samom gradu se nalaze luksuzne vile i apartmani, dok za avanturiste mnoge uvale i planinski predeli čekaju da budu otkriveni.

Najveće grčko ostrvo – Krit

Krit je pretežno planinsko ostrvo sa primorskim ravnicama na severu i peto je po veličini ostrvo na Mediteranu. Zbog svog položaja na ovom ostrvu sezona traje od aprila do oktobra. Ako se uzme u obzir burna istorijska prošlost, posedice koje su različiti uticaji iz sveta imali na ovaj deo primetne su i danas. Zato je Krit savršeno mesto za odmor, jer se osim odlične klime i fantastičnih plaža mogu organizovati i veoma interesanti izleti i obilasci.

Divlji noćni provod, mirna odmarališta i avanturističke ture razlozi su zbog kojih turisti različitih generacija dolaze na Krit. Više od sto plaža i uvala postoji na ovom grčkom ostrvu, što privlači turiste iz svih krajeva sveta. Krit za svakoga ima ponešto i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track