BRUCOŠKINJI (20) IZ KRAGUJEVCA PROFESOR (62) DANONOĆNO SLAO SKANDALOZNE PORUKE:  Razmišljam da li ima nešto između tvojih gaćica i kože...KAKO SAM UZBUĐEN (FOTO)
Foto: Profimedia

posle njene prijave otišao na bolovanje

BRUCOŠKINJI (20) IZ KRAGUJEVCA PROFESOR (62) DANONOĆNO SLAO SKANDALOZNE PORUKE: Razmišljam da li ima nešto između tvojih gaćica i kože...KAKO SAM UZBUĐEN (FOTO)

Društvo -

Profesor Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu Ž. Đ. (62) je pod istragom policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, pošto je protiv njega studentkinja prve godine M. M. (20) podnela prijavu, jer ju je, kako ona tvrdi, seksualno uznemiravao neprimerenim porukama. Nakon njene prijave, profesor je otišao na bolovanje.

Naime, prema svedočenju studenkinje, sve je krenulo još krajem maja i početkom juna ove godine, u toku pripremne nastave za upis na fakultet u Kragujevcu.

"On predaje na fakultetu, iz Zemuna je. Dodao me je za prijatelja na Fejsbuku, a pronašao me je preko pripremne nastave na fakultetu. Ja sam se godinu dana kod njih spremala za smer slikarstvo i grafika. On me je našao preko njihovog profila. Onda me je dodao i na Instagramu. Rekla sam mojim profesorima koji su me spremali, ali oni su rekli da je profesionalno da mu odgovorim u vezi sa radovima. Poslala sam mu crteže, rekao je da je rezolucija loša, i da mu pošaljem na Viber. Tako je nabavio moj broj. I onda je krenuo sa nepristojnim porukama", počinje priču studentkinja.

Među sablažnjavajućim porukama koje je dobila studentkinja, najupečatljivija je ona koje je dobila na dan prijemnog ispita. Sa adrese navedene kao pomenuti profesor, M. M. je stigla poruka da u SMS-u napiše boju svojih gaćica.

"Jutros sam bez gaćica ili imam crvene čipkaste jer znam da voliš, Ž. Imam bele pamučne, pošto se ložiš na njih... kreativna si, smislićeš već nešto", neke su od poruka koje su stigle studentkinji.

Roditeljima nije rekla šta joj se dešava, da ne bi dodatno brinuli, ali je zbog preživljenog stresa potražila pomoć od neuropsihijatra i socijalnog radnika. Dobila je dijagnozu F43, koja je u prevodu akutna reakcija na stres, a kao terapiju dobila je lekove za smirenje.

"Ja sam morala da odgovorim na poruke, on mi je profesor na fakultetu?! On vodi klasu, glavni je za slikanje, i morala sam da ga na taj način ispoštujem. Mislila sam da će to prestati, ali nije. Pitala sam ga da li će da uživa na odmoru sa svojom ženom i decom, umesto da me uznemirava. Ali on je bio naporan. Budila sam se sa njegovim porukama, uveče pre spavanja su stizale. On ima 62 godine, zloupotrebio je svoj položaj", tvrdi brucoškinja.

foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Kako dodaje, ceo slučaj je prijavila je i fakultetu, ali je niko ni izveštavao o daljem toku.

"Podnela sam prijavu protiv njega u utorak 23. oktobra. Niko me nije obaveštavao do petka. Prijavila sam šefu katedre i odseka. Oni to nisu dobili tri dana. Rekli su mi da je to obična "prijavica", ali sam tražila sastanak sa dekanom, Zoranom Komadinom. Tražila sam da budem izuzeta sa časa u ponedeljak jer nisam želela da vidim tog profesora. Nisam se pojavila, ali nije ni profesor, dekan je rekao da je on odložio nastavu. Rečeno mi je da prijava treba da preda Etičkoj komisiji, fakultetu i univerzitetu. U međuvremenu su me pojedini profesori onako izokola ubeđivali da prijavu povučem, da se „izmirim sa profesorom" i da pronađem drugo rešenje. Ali ja to nisam htela, neću da ćutim", kaže M. M. dodajući da je čula i da nije jedina studenkinja, koja je dobijala poruke od profesora.

M. M. je dala dozvolu policiji da imaju potpuni uvid u prepisku iz njenog mobilnog telefona. Kako se saznaje iz pouzdanih izvora iz istrage, biće pregledane poruke koje se stigle na telefon, ali i na Fejsbuk i Instagram, a ako se utvrdi njihova validnost, profesoru preti krivična prijava za polno uznemiravanje, o čemu će odlučivati i Tužilaštvo.

foto: Nebojša Mandić

Profesor: Nije trebalo da objavi poruke, ništa nisam imao s njom

Profesor Ž. Đ. nije demantovao slanje poruka devojci koja je 42 godine mlađa od njega, ali je rekao da nije trebalo da ga prijavi "jer on nije imao ništa sa njom“.

Na pitanje da bar prokomentariše poruke koje joj je slao, rekao je „ovo je uzelo velike razmere, ne želim da dajem izjave".

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track