DON BOJAT IZ NOVOG SADA ZASTRAŠUJE ZAPOSLENE: Ostavlja uvele ruže na stolove radnika, uz rečenice iz mafijaških filmova, a iza svega stoji JEZIVO OBJAŠNJENJE!
Foto: Printscreen Instagram

stigla i tužba

DON BOJAT IZ NOVOG SADA ZASTRAŠUJE ZAPOSLENE: Ostavlja uvele ruže na stolove radnika, uz rečenice iz mafijaških filmova, a iza svega stoji JEZIVO OBJAŠNJENJE!

Društvo -

Direktor DZ "Novi Sad" Veselin Bojat mobinguje zaposlene, a da bi ih zaplašio služi se metodama koje koristi mafija u filmovima.

O. J. navela je da ju je Bojat u više navrata ponižavao pred drugim osobljem, govorio joj da je nesposobna i da mu je jasno zbog čega se razvela, a kolektivu i njenim najbližim saradnicima naložio je da je ne uključuju u aktivnosti i da ne kominiciraju s njom. Prethodno ju je interno smenio sa mesta šefa, a na njeno mesto postavio zaposlenog sa nižom stručnom spremom i bez iskustva u poslu, zbog čega je promenio i sistematizaciju.

Kako se navodi u tužbi, on je nju mobingovao tako što ju je izopštio iz kolektiva oduzimanjem svih ingerencija, a potom joj onemogućio da bilo šta radi. Praktično je bila kažnjena time da se oseća beskorisnom, a onda joj je pred ostalima govorio da treba da ju je sramota da prima platu svakog prvog u mesecu. Sve je kulminiralo u ponedeljak, 11. marta, nakon što je u "Blicu" objavljena priča o tome kako je vozač direktora prebio njegovog zamenika. Bojat je na poslu išao od zaposlenog do zaposlenog, za koje je pretpostavio da su "krivci" za izlazak informacija u medije i podelio im uvele ruže. Tom prilikom im je rekao:

foto: Printscreen Instagram

- Ovo ćete dobijati od sada svakog dana - rekao je, a odlazeći iz kancelarije dobacio: "Dok ne završim sa vama" (replika iz mafijaških filmova).

Kako piše Blic, direktor Bojat je opsednut filmovima o mafiji i značenjem simbola uvele ruže u njima, pa se u radnicima probudio strah. Čak svedoče da je jednoj ženi pozlilo kada joj je direktor sutradan poklonio novu uvelu ružu. Na pitanje zašto joj donosi ruže, rekao je da tako hoće. Ona je otvorila bolovanje zbog stresa koji je doživela, a posle svega ga je i tužila.

foto: Printscreen Instagram

Opsednutost mafijaškim filmovima demonstrira se i time što prema rečima zaposlenih svaki dan jedan od zaposlenih ima zadatak na direktorovu glavu montira u fotošop programima na likove poput Don Vita Korleonea. Te slike objavljuje na svom Instagramu.

List takođe piše o incidentu koji se dogodio u kancelariji u septembru 2018, gde su 3 svedoka bila prisutna kada je tužilji pretio da će je prebaciti "da lepi nalepnice na koverte", i vređao je da je nesposobna, lažov i da "nije ni čudo što je muž ostavio".

Bojat je na čelu DZ od 2015. godine. Bojat je bio zaposlen kao specijalista ortoped u KCV. Član je SPS.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track