Najnovije vesti

CRNA GORA U PONOĆ OTVORILA SVE PRELAZE, ALI NA OVOM SPISKU NEMA SRBIJE: Naši državljani mogu da uđu uz ovaj uslov!
Foto: Shutterstock

evo koji su sve prelazi otvoreni

CRNA GORA U PONOĆ OTVORILA SVE PRELAZE, ALI NA OVOM SPISKU NEMA SRBIJE: Naši državljani mogu da uđu uz ovaj uslov!

Društvo

PODGORICA - Crna Gora je od ponoći otvorila sve granice sa susednim državama, i sa Srbijom, ali na spisku država čiji građani mogu da uđu u zemlju bez karantina ili PCR testova na korona virus, nema Srbije.

Otvoreni su svi putni granični prelazi prema susednim državama, koji su bili zatvoreni u okviru mera protiv širenja korona virusa, ali ostaje na snazi mera da u karantin ne idu samo građani država gde je stopa potvrđenih aktivnih slučajeva korona virusa manja od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Kako prenosi RTCG, u ponoć su otvoreni do sada zatvoreni granični prelazi sa Srbijom: Ranče - Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja - Prijepolje, Vuče - Godovo na putnom pravcu Rožaje - Tutin i Čemerno na putnom pravcu Pljevlja - Priboj.

Iz Vlade je juče saopšteno da će se na tim putnim graničnim prelazima saobraćaj putnika i robe odvijati u skladu sa važećim merama NKT, dakle i sa merom kojom je propisano da se prilikom ulaska u Crnu Goru mera karantina ne propisuje građanima Crne Gore i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom koji ulaze iz država sa stopom potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije korona virusom manjom od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Crnogorska vlada sinoć je ažurirala spisak zemalja, na kojem je 131 država, a na listi od sinoć više nisu Severna Makedonija i Irska u kojima je, nakon danas potvrđenih slučajeva, stopa porasla, saopštio je sinoć crnogorski Institut za javno zdravlje.

Ostaje privremeno zatvoren putni granični prijelaz Vraćenovići - Deleuša sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Nikšić - Bileća koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...