PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za četvrtak 5. novembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

POGLEDAJTE, TAČI, VESELJI I SELJIMI U KOMPLETU POLETELI ZA HAG: Za 3 dana pred sudijom! (VIDEO)

Bivši predsednik tzv. Kosova Hašim Tači i predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji, inače i bivši šef tajne informativne službe terorističke OVK, isporučeni su danas vojnim avionom u Hag pošto su optužnice protiv njih potvrđene u Specijalnom tužilaštvu za zločine OVK u Hagu.

foto: Klan Kosova Youtube Printscreen, Beta/Armenija Zajmi Bešević

TAČI I VESELJI U PRITVORU U HAGU: Optuženi su za ubistva, nasilni nestanak osoba, progon i mučenje na Kosovu i u Albaniji

Bivši oficiri terorističke tzv. "ovk" Hašim Tači, Kadri Veselji i Redžep Seljimi, optuženi za zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Albaniji, smešteni su večeras u pritvor suda za zločine "ovk" u Sheveningenu (Scheveningen), saopštio je taj sud.

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Još 2.181 novozaraženi, 11 preminulih! Raste broj pacijenata na respiratorima

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 12.480 građana, od kojih je pozitivno 2.181 osoba.

foto: Shutterstock, Printscreen covid19.rs

TIODOROVIĆ DAO ODGOVOR NA PITANJE KOJE SVE MUČI OVIH DANA: Evo da li će biti uvedena mera zaključavanja i kada se očekuje pik

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da neće biti uvedena mera zaključavanja u cilju suzbijanja širenja epidemije virusa korona.

foto: Kurir

DOKTOR TIODOROVIĆ: Čekaju nas 2 teška meseca, što pre ograničiti rad ugostiteljskih objekata na 21 sat

Profesor Branislav Tiodorović upozorio je da nas čekaju dva teška meseca u borbi sa pandemijom, nakon što je u Srbiji juče potvrđeno 2.412 novih slučajeva kovid-19, najviše u jednom danu do sada.

KOVID PACIJENTI MORAJU VAN BEOGRADA: Prestonica za 48 sati ostaje bez slobodne postelje! TRAŽI SE HITNO REŠENJE ZA SMEŠTAJ

Kovid bolnice u Beogradu se ekspresno pune poslednjih dana, a kako je još juče najavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ako se nastavi ovakvim tempom, svi bolnički kapaciteti biće puni u narednih 48 sati.

foto: T.S.

ULAZIMO U VANREDNU SITUACIJU, OVO JE SLEDEĆI KORAK: Kon se oglasio pred sednicu Kriznog štaba

Član Republičkog kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas po podne da Srbija, posebno Beograd, ulaze u posebno nepovoljnu situaciju i da smo pred "vanrednom epidemiološkom situacijom".

foto: Printscreen TV Pink

KAZNA ZA NENOŠENJE MASKE OSTAJE 5.000 DINARA: Vlada Srbije usvojila nove propise zbog pandemije virusa POČINJE STROŽA KONTROLA

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti jer je neophodno obezbediti striktno poštovanje mera kako bi se zaštitili zdravlje i životi građana, sačuvao zdravstveni sistem i privreda zemlje.

foto: Zorana Jevtić

PATRIJARH IRINEJ U VOJNOJ KOVID BOLNICI NA KARABURMI: Evo kakvo je zdravstveno stanje poglavara SPC

Patrijarh srpski Irinej primljen je u sredu uveče u Vojnu kovid bolnicu "Karaburma" u Beogradu, a dobrog je opšteg stanja i bez tegoba i povišene temperature.

foto: Nebojša Mandić

OD ĐUBRA NISU MOGLI DA NAĐU LEŠ: Jeziva sudbina Zorana iz Vranja koji je preminuo u svom stanu! HRANIO SE OSTACIMA IZ KONTEJNERA

Komšije Zorana M. (59), čije je telo pronađeno u stanu zatrpanom smećem, kažu da je nesrećni čovek bio miran, ali da nije bio sposoban da brine o sebi. Tvrde da su njegov slučaj mnogo puta prijavljivali nadležnima, ali da niko nije reagovao.

foto: printscreen YT/Novosti

TRAGIČAN ISHOD UDESA: Aleksandar (19) podlegao povredama zadobijenim u STRAVIČNOM SUDARU kod Hipodroma (KURIR TELEVIZIJA)

Danas oko 8 i 30 sati na Mostu na Adi u Beogradu dogodila se teška saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom.

foto: Printscreen Kurir

UBIJENI KANIBAL IZ ARANĐELOVCA IMAO PODEBEO DOSIJE: Dragan Pavlović za života ubio dvoje ljudi, zatvorskom kuvaru odgrizao uvo...

Dvostrukog ubicu Dragana Pavlovića iza Aranđelovca koji je bio poznat kao Kanibal iz Aranđelovca ubio je sinoć na kućnom pragu komšije Saša Radovanović.

foto: Bogdana Đusić

KRIVOKAPIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI: Naša vlada počiva na 7 stubova! (VIDEO)

Mandatar crnogorske vlade Zdravko Krivokapić saopštio je večeras da će nova vlada počitavati na sedam stubova i predstavio članove budućeg kabineta.

foto: Screenshot YT

ŠOK ISPOVEST ACE LUKASA: Tigar je plaćao da me tuku MOTKAMA zbog 80.000 €! Ako izvršitelji opet dođu na vrata, SKOČIĆU SA TERASE!

Aca Lukas nije ni slutio da će mu tokom današnjeg dana u stan upasti izvršitelji, a sve zbog navodnog duga koji ima prema kontroverznom biznismenu Dejanu Petroviću Tigru.

foto: Damir Dervišagić, Printscreen/Instagram

(UŽIVO) AMERIKA BIRA PREDSEDNIKA 2020! Napeto u Arizoni, Bajdenova prednost smanjena! Povećao je prednost u Nevadi!

Sjedinjene Američke Države biraju predsednika između republikanca Donalda Trampa (74) i demokrate Džoa Bajdena (77)

foto: Profimedia

TEŠKA NOĆ ZA PREDSEDNIKA AMERIKE: Bajden u PREDNOSTI? Jedan PROCENAT odlučuje ko će odneti pobedu! (KURIR TELEVIZIJA)

Posle četiri godine vladavine Donalda Trampa, novi izbori doveli su do toga da ceo svet usmeri pažnju na SAD.

ZVEZDA BLIZU EVROPSKOG PROLEĆA: Kanga, Katai i Borjan doneli nova tri boda crveno-belima i doveli ekipu na korak od evropske elite

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras Gent sa 2:1, u trećem kolu Grupe L Lige EVropa.

foto: Starsport
foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja