PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za utorak 8. decembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ SA FABRICIJEM I AMBASADORIMA ZEMALJA EU: Punopravno članstvo Srbije ostaje jedan od ključnih prioriteta naše zemlje (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Palati Srbija sa ambasadorima zemalja članica EU i šefom Delegacije EU Semom Fabricijem, sa kojima je razgovarao o dinamici pristupnih pregovora između Srbije i EU, stabilnosti u regionu, regionalnim projektima, kao i o Evropskom investicionom planu koji je Evropska komisija predstavila zajedno sa Paketom o proširenju.

foto: Printscreen

I DANAS CRNE KORONA BROJKE: Ponovo skok broja novozaraženih, preminulo još 57, na respiratorima 289 pacijenata

U poslednja 24 sata na korona virus testirano je 20.514 građana, od kojih je 7.818 pozitivno.

foto: Shutterstock, Covid19.rs

DR KON STRAHUJE OD PREDSTOJEĆIH PRAZNIKA: Očekuje korona eksploziju posle Nove godine

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa Predrag Kon, izjavio je danas da je u pogledu epidemiološke situacije najveći problem ono što će tek doći - novogodišnji praznici.

foto: RTS Printscreen

DOKTOR SRĐA: Najvažnije je da su vakcine bezbedne, a evo i da li će vakcinacija biti obavezna

Imunolog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Srđa Janković kaže da se još pouzdano ne zna koliko će trajati imunitet posle primanja vakcine protiv korona virusa.

foto: Printscreen TV Prva

ĐERLEK SE U JUTARNJEM NIJE USTRUČAVAO, REKAO ŠTA MISLI: Građani, okanimo se teorija zavere! Evo o čemu je reč

Vakcinacija bi uprkos svim teškoćama stvorila kolektivni imunitet, kada bi konačno mogla da se završi borba sa kovidom-19, smatra državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

foto: Kurir

EPIDEMIOLOG IVANUŠA UPOZORAVA: Srbija na vrhu u Evropi po broju novobolelih! NEMA RAZLOGA ZA OPUŠTANJE

Epidemiološka situacija u Srbiji je teška, kaže direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša.

foto: Printscreen RTS

ZLA KOB SE NADVILA NAD SRBIJOM: Desetoro dece UMRLO za 3 meseca, a sva su stradala u JEZIVIM NESREĆAMA!

Statistike govore da deca u najvećem broju slučajeva stradaju u saobraćajnim nesrećama, a zatim od različitih zdravstvenih problema. Ipak u poslednja tri meseca svedoci smo teških tragedija u kojima su roditelji maloletnika zavijeni u crno, dok su uzroci smrti prilično zabrinjavajući i nesvakidašnji.

foto: Kurir/S.U.

DETALJI STRAŠNE TRAGEDIJE NA VOŽDOVCU: Doktorka Hitne pomoći otkrila kako je dete ubila struja, reanimirali ga 2 sata

Dečaka od od 12 godina struja je udarila u stanu na Voždovcu, kada je pokušao da uključi punjač za telefon u produžni kabl.

foto: Nemanja Nikolić

SILEDŽIJA SE TERETI ZA UBISTVO U POKUŠAJU: Ivan Kontić koji je zverski premlatio mladića smešten u Okružni zatvor u Novom Sadu!

Ivan Kontić, koji je ranije danas izručen iz Crne Gore sprskim pravosudnim organima, smešten je popodne u Okružni zatvor u Novom Sadu, rekla je portparol suda Jelena Ostojin.

foto: Kurir

U ŠPANIJI UHAPŠEN JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH SRPSKIH BEGUNACA: Pogledajte kako je pao Srbin koji se predstavljao kao Hrvat (VIDEO)

Španska policija uhapsila je u Jijoni državljanina Srbije za kojim je raspisana međunarodna poternica nakon što je u njegovom domu u Srbiji pronađena velika količina oružja, eksploziva i municije.

foto: Twitter

KURIR U ZEMUNU, PRVI SNIMCI STRAŠNOG PRIZORA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU: Pronađeno telo muškarca (37), siroti otac kuka i nariče

Muškarac V. P. (37), pronađen je mrtav u dvorištu Saobraćajne škole u Zemunu danas nešto posle 12 časova.

foto: Kurir TV

KLUPKO SE ODMOTAVA U SLUČAJU DVOSTRUKOG UBISTVA ZBOG TARTUFA: Hteo da preuzme krivicu za brata, a evo kako ga je policija otkrila

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, rođenoj braći Dejanu (38) i Nebojši Eriću (36), koji su osumnjičeni za ubistvo braće Predraga (43) i Stanislava Jeličića (37) iz Futoga određen je pritvor do 30 dana.

foto: Privatna Arhiva

KUM DŽEJA RAMADANOVSKOG OTKRIO: Prema dogovoru sahranićemo ga po muslimanskim OBIČAJIMA (FOTO)

Džej Ramadanovski, legenda naše narodne muzike, preminuo je u nedelju, 6. decembra, a sahrana će se održati u petak 11. decembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

foto: Marina Lopičić

OTKRIVEN MOTIV UBISTVA MONAHA U MANASTIRU GLOGOVAC! Otac Stefan pomagao NARKOMANU, nije ni slutio da će mu zariti nož u grudi

Policija u Republici Srpskoj traga za Draganom Ševom (40) zbog sumnje da je u manastiru Glogovac kod Šipova ubio monaha, oca Stefana Ačića (62), i to zbog 50 evra!

foto: Mondo, Facebook, screesnhot

DEFINITIVNO! KRAJ ZA SRPSKE RUKOMETAŠICE U DANSKOJ: Holandija bolja od Mađarica, Srbija IDE KUĆI

Rukometašice Srbije eliminisane su večeras sa Evropskog prvenstva u Danskoj, pošto je u poslednjem kolu Holandija pobedila Mađarsku sa 28:24 (13:15).

foto: Printskrin

SRBIJA PROTIV IRSKE POČINJE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL: Orlovi saznali raspored, Ronaldo u martu stiže u goste

Fudbaleri Srbije počeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru utakmicom protiv Republike Irske kao domaćin.

foto: Starsport©

RONALDO ODRŽAO ČAS FUDBALA MESIJU: Juve PREGAZIO Barsu, kiša golova u Nemačkoj! Prekinuta utakmica u Parizu zbog RASIZMA

Kompletirane su utakmice prvog dana poslednjeg gola grupne faze Lige šampiona.

foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track