SRBIJA NA SAMO KORAK DO POBEDE NAD KORONOM: Novozaraženih 119, preminulo 7 obolelih, na respiratorima 22
Foto: Printscrteen/Covid19.rs, Shutterstock

kovid

SRBIJA NA SAMO KORAK DO POBEDE NAD KORONOM: Novozaraženih 119, preminulo 7 obolelih, na respiratorima 22

Društvo -

U Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testirano 7.867 građana od kojih je 119 novozaraženo.

Preminulo je sedam pacijenata dok se na respiratorima širom zemlje nalaze 22 obolela.

Dan ranije, podsetimo, testirano je 9.895 građana od kojih su 172 bila pozitivna na kovid. Preminulo je šestoro obolelih dok se na respiratorima širom Srbije nalazilo 19 pacijenata.

Ukupno je dato 4.955.746 doza vakcina. Ukupan broj građana koji su primili prvo dozu i onih kojih su primili obe doze iznosi 2.656.065. Ukupan broj građana koji su primili obe doze iznosi 2.299.681.

Na listi gradova sa najviše novozaraženih je Beograd (29), slede Niš (6), Novi Sad (6), Čačak (5), Prijepolje (4), Bor (3), Loznica (3) i Šabac (3).

kovid statistika
foto: Printscrteen/Covid19.rs

Ostali gradovi i opštine danas su imali manje od troje novozaraženih.

Inače, prema saznanjima kurira, za ponedeljak je zakazana sednica Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19, a očekuje se da se dodatno popuste epidemiološke mere i dozvoli održavanje matura, svadbi i drugih proslava i okupljanja.

Sjajne vesti su danas stigle iz Niša gde je iz Kliničkog centra ispraćen poslednji kovid pacijent. Tako je ta zdravstvena ustanova sada ponovo zelena zona.

Zamenik direktora UKC Niš prof. dr Radmilo Janković rekao je da će sada svi oboleli od korone iz Niša i okoline biti smešteni u kovid bolnicu Kruševac.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track