Slobodan Milošević optužuje u novoj knjizi
Foto: Reuters

"Optužujem"

Slobodan Milošević optužuje u novoj knjizi

Društvo -
Knjigu su priredili Milorad M. Radević, Marija Milošević, Goran Trivan i Uroš Šuvaković, a predgovor je napisala Mirjana Marković

BEOGRAD - Udruženje građana "Sloboda" predstavilo je danas knjigu "Optužujem", u kojoj su objavljena izlaganja Slobodana Miloševića na sudjenju u Haškom tribunalu, kao i njegove izjave povodom, kako je naveo, napada na njegovu suprugu i optužbi protiv porodice u Srbiji.

Potpredsednik "Slobode" Milorad Radević je ocenio da je Milošević u Tribunalu dokazao da je optužnica protiv njega neutemeljena, da je bio superioran u odnosu na tužioce i njihove "takozvane eksperte" i do kraja razobličio "hašku farsu", i, kako je rekao, "zato je i ubijen".

Milošević je, istakao je Radević, koristio nesporne istorijske činjenice kako bi dokazao koliko je optužnica protiv njega i srpskog naroda notorna laž i zlonamerno falsifikovana ili izmišljena činjenica.

On je ukazao da je nad Miloševićem sprovođeno psihofizičko nasilje i "sistematično je trovan lekovima", ali da mu je od svega najteže padao "progon supruge Mire Marković i dece, monstruozne i beskrupulozne laži o njima".

Penzionisani general Božidar Delić rekao je da mu je, iako je imao uspešnu vojničku karijeru i učestvovao je "u odbrani srpskog naroda u sva tri rata", svedočenje u korist Miloševića u Hagu ipak najvažnija stvar koju je uradio u životu i služi mu na čast.

Knjigu su priredili Milorad M. Radević, Marija Milošević, Goran Trivan i Uroš Šuvaković, a predgovor za knjigu je napisala Mirjana Marković, supruga Slobodana Miloševića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track