06:21

JA NE MOGU DA OBOLIM OD KORONE! DR MASERATI PONOVO ŠOKIRA JAVNOST: Vakcinacija nije dovoljna, ovo je rešenje koje MORA DA SE UVEDE

kontroverzne tvrdnje

JA NE MOGU DA OBOLIM OD KORONE! DR MASERATI ŠOKIRA JAVNOST IZ PENZIJE: Vakcinacija nije dovoljna?! Potrebno je još nešto

Društvo -

Profesor Goran Belojević izneo je niz predloga u cilju efikasnijeg suzbijanja pandemije koronavirusa od kojih je prema njegovim tvrdnjama najvažniji "probiotska zaštita".

- Postoje dva stava, prvi stav je represija, a drugi motivacija. Kovid propusnice i pritisak za vakcinaciju su represija. Ja sam lično više za motivaciju. Na primer, pet odsto popusta za vakcinisane osobe, to je privatna inicijativa. Slušam i pratim šta se događa. Ja ne pripadam grupi naučnika koji će se obrušiti na političare. Političari ne mogu donositi odluke ko će i šta primiti već naučnici. Pošto su to velike odluke, ne mogu ni lekari donositi tako važne odluke. Ministar zdravlja kad donosi neku odluku, ne donosi je kao lekar, već kao političar. Svaka preventivna medicinska mera su mere koje imaju politički i ekonomski aspekt. Ja se isključivo bavim motivacijom, kovid propusnice su oblik represije i ja to ne podržavam. Motivisanjem možemo da napravimo neki rezultat - rekao je Belojević u Pulsu Srbije na Televiziji Kurir.

Naglašava da govori u svoje ime.

- Moram da napomenem da ja govorim u svoje ime. Vakcinacija nije dovoljna već mora da se uvede i probiotska zaštita. To je najbolja zaštita. Ja sam primenio i vakcinu i probiotsku zaštitu i ja ne mogu da obolim - rekao je Belojević koji je inače od nedavno u penziji.

Goran Belojević
foto: Kurir televizija

Krizni štab nije doneo nove mere, a krajnja poruka je da je potrebno što snažnije nastaviti sa vakcinacijom.

- Trenutna situacija sa koronom nije dobra. Srbija je trenutno u crvenoj zoni. To znači da je potrebno dodatno nešto uraditi. Ja sam doprineo tome lično tako što sam se vakcinisao. To sam uradio jer smatram da je potrebno dodatno nešto. Čim je počela vakcinacija ja sam bio samo za "Sinofarm" jer je to vakcina pravljena po tradicionalnom načinu. Ostale vakcine imaju genetsku manipulaciju - mišljenje je Belojevića.

dr Maserati, Goran Belojević
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:17

OBJAŠNJENO KAKO ĆE FUNKCIONISATI KOVID PROPUSNICE: Na OVIM mestima će prvo biti uvedene, a evo i zašto je to SJAJNA VEST

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja