NE ŽELIM DA ŽIVIM KAO TI SAMO DA BIH IMAO OSNOVNO! Srpkinja otkrila zbog čega njen sin NEĆE DECU, pljušte komentari ON JE SEBIČAN!
Foto: Profimedia

tviter

NE ŽELIM DA ŽIVIM KAO TI SAMO DA BIH IMAO OSNOVNO! Srpkinja otkrila zbog čega njen sin NEĆE DECU, pljušte komentari ON JE SEBIČAN!

Društvo -

Majka iz Srbije, podelila je na svom Tviter nalogu razgovor sa sinom, u kojem je on naveo da ne planira da ima decu, te i da živi poput nje, odnosno, da ne želi da radi više poslova, samo da bi deci obezbedio osnovne stvari u životu.

Tviterašica koja se potpisuje kao Armenika, kroz niz tvitova, prenela je razmišljanje svog starijeg sina, a njeni tvitovi, zaokupili su veliku pažnju ljudi na ovoj mreži.

Naime, mladić je nakon što je rekao da ne planira da ima decu, počeo da poredi životne uslove u Evropi, Americi, Aziji, Africi, čime je obrazložio svoje razmišljanje.

- Moj stariji sin, prav, zdrav, odličan student na ETF-u, dakle svaka država da ga poželi, nedavno mi mrtav ozbiljan rekao da ne planira da ima decu. Na pitanje zašto-odgovori:

- Ne želim da živim kao ti, da radim više poslova bez predaha, da se pred tom decom pravim da je sve u redu a ovamo plačeš noću kad kažem koliko treba za ekskurziju i onda volšebno stvoriš pare. Sistem u kome dvoje treba da rade od jutra do mraka da bi mogli da prežive je problem u celom Zapadnom svetu zato i nema više dece. Nemoguće je da se radi po 10 sati dnevno i kvalitetno podiže više dece.

Više dece u Zapadnom svetu imaju samo odlično situirane porodice gde majka uglavnom ne radi ili radi nešto na nivou hobija i porodice verskih fanatika. I jednih i drugih je ekstremno malo. Pokušaji državne podrške u recimo Švedskoj čine da se možda dobaci do proste reprodukcije.

U Aziji i Africi se više dece rađa uglavnom u ekstremno siromašnim društvima jer prosto ne znaju za kontracepciju plus tu decu podiže šira porodica dakle nije sve na jednom paru.

Ako budem uspeo da stvorim u životu dovoljno da mogu da porodici obezbedim lep život bez da mučim i sebe i partnerku i tu potencijalnu decu - možda i promenim stav.

U komentarima koji su nastupili, korisnici su se podelili u dva tabora, one kojima je ovakvo razmišljanje prihvatljivo i na one koji ne podržavaju ovakvo razmišljanje mladića.

- Reci mu slobodno da to nije tačno. U Nemačkoj vrlo često majke ne rade i žive lepo od jedne plate. Ne radi ni otac više od 8h dnevno, ako je školovan. Majke često rade 50% radnog vremena, imaju pravo na to. Više dece imaju siromašniji slojevi, često migranti - napsiao je jedan tviteraš.

Sledeći je bio mišljenja da poređenje nije na mestu, navodivši da u podizanju dece ne vide nikakvo žrtvovanje.

- Poređenje nije u redu, sve se u životu može doživeti i preživeti pre dece i sa decom, na žalost neki nikada neće osetiti lepotu dečijeg odrastanja, uživanja u mnogim stvarima sa njima, ja tu ne vidim nikakvo žrtvovanje, čega žrtvovanje - napisala je ova tviterašica.

Jedan od tviteraša, ovakvo razmišljanje je ocenio kao sebičluk.

- Na žalost, odgajili ste pametno ali sebično dete (čoveka) sa izvrnutom logikom, bez obzira živeo u Srbiji ili van. Deca su bogatstvo mimo bilo kog poređenja (to će vam potvrditi i oni koji na žalost, ne mogu da ih imaju). To nema veze sa materijalnim stanjem, već stanjem svesti - napisao je on.

Na kraju, u nekoliko navrata se ponovo oglasila i sama majka momka, još jednom dokazavši onu staru "majka je majka", napisavši da ona samo želi da njeno dete bude srećno.

- Držim zlatnu vodu u ustima i mućkam da ne lanem. Samo želim da on bude srećan pa kako bude - navela je ona.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

09:30

MODERNIM TEHNOLOGIJAMA DO MLADE: Milan traži ženu za život na selu, njegov oglas cepa srca (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track