"RAZLIKA IZMEĐU DRŽAVNOG I PRIVATNOG ZDRAVSTVA NE SME DA POSTOJI" Antonijević upozorava: Vreme u kojem živimo nosi posledice
Foto: Shutterstock, Kurir Televizija

kurir tv

"RAZLIKA IZMEĐU DRŽAVNOG I PRIVATNOG ZDRAVSTVA NE SME DA POSTOJI" Antonijević upozorava: Vreme u kojem živimo nosi posledice

Društvo -

U današnjem društvu, u kojem se suočavamo sa sve brojnijim izazovima i promenama, nesumnjivo je da postoje mnoge razlike i disonance koje izazivaju ozbiljne posledice.

Jedna od takvih oblasti je i zdravstvo, gde bi se razlika između državnog i privatnog sektora trebala svesti na minimum, ali nažalost, ta razlika i dalje postoji i ostavlja svoje traga.

drustvo
foto: Shutterstock

Gost "Pulsa Srbije" koji je pričao o zdravstvu, posledicama današnjeg vremena, ali i odgoju mladog naraštaja je dr Borislav Antonijević, specijalista ginekologije i skušerstva.

- Razlika između državnog i privatnog zdravstva ne bi smelo da postoji, a na žalost je prisutna. Vreme u kojem živimo donosi svoje posledice. Posledice su načinjene propagacijom nasilja, nedoličnog i neodgovornog ponašanja. Imate primere gde se propagira nešto što nama nije svojstveno, nešto što nismo mi. Zbog toga i lakše prihvatamo ružne događaje za koje bismo ranije bili potpuno zgranuti.

Potom se osvrnuo na savete koje daje svom detetu, a oni propagiraju ispravne i zdrave stavove po ljudsku bit:

01:13

RAZLIKA IZMEĐU DRŽAVNOG I PRIVATNOG ZDRAVSTVA NE SME DA POSTOJI Antonijević upozorava: Vreme u kojem živimo nosi posledice

- Sin mi ima 13 godina, kažem da mu se slučajno ne desi da izađe na ulicu, da nekoga sretne, a da mu ne kaže dobar dan. On me bledo gleda i kaže da ga ne zna. Kažem mu, kakve veze ima. To je nama normalno, mi smo govorili dobar dan i koga poznajemo i koga ne znamo.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:20

VELIKI DAN ZA SRPSKO ZDRAVSTVO! Dr Karličić: Svrstali smo se u red zemalja koji se na visokom nivou bave prevencijom samoubistva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track