"BOMBA NA LIVADI BILA ZAMOTANA KAO IGRAČKA, DECA SU SE IGRALA" Meštani u šoku: Eksplodirala posle 5 sekundi!
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

"BOMBA NA LIVADI BILA ZAMOTANA KAO IGRAČKA, DECA SU SE IGRALA" Meštani u šoku: Eksplodirala posle 5 sekundi!

Društvo -

Selo Suvi Do poslednjih dana postao je epicentar straha i neizvesnosti među stanovnicima.

Razlog tome je eksplozija bombe koju su, ni manje ni više, nego deca sela pronašla i s kojom su se igrala dva dana pre nego što je detonirala na obližnjoj livadi.

Više detalja za jutarnji program Kurir televizije izneo je novinar Emir Ličina.

01:23

BOMBA NA LIVADI BILA ZAMOTANA KAO IGRAČKA, DECA SU SE IGRALA Nišlije u strahu: Mogli da stradaju, eksplodirala posle 5 sekundi

- Još uvek nije poznato kako je došlo do incidenta, ali bomba koja je eksplodirala ulila je strah meštanima. Najviše zabrinjava to što su bombu pronašla upravo deca i što su se njome igrala na ulici. Meštani su nam rekli da su deca pronašla bombu dok su se vraćali iz škole, a nisu mogli da prepoznaju da se radi o eksplozivnoj napravi, pa su spontano počela da se igraju sa njom. Dakle, šutirali su je, igrali se, sve dok nije naišao mladić koji je posumnjao da radi o nekoj sumnjivoj napravi, pa je odlučio da je baci nekoliko metara odatle, nakon čega je bomba i eksplodirala.

Meštani se plaše za bezbednost, više ne puštaju decu same iz kuće, iako se radi o malom selu. Kažu da se ništa slično nije desilo.

Za kamere Kurira, mladić koji je bacio bombu, rekao je sledeće:

- Video sam da se na putu nešto čudno dešava, ali nisam znao tačno šta. Otišao sam sa drugarima, bilo je zamotano u nešto plavo, mislilo smo da je neka igračka. Uzeo sam to da bacim, da se ne plaše deca. Krenuli smo ka kolima, da nastavimo put, ali je bomba eksplodirala nakon pet do deset sekundi. Uplašili smo se tada, nije nam bilo svejedno, mogli smo da poginemo, bilo je nas par drugara, ali i dece - rekao je Senad Alibašić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

01:34

BACALI SU MOLOTOVLJEVE KOKTELE U ZGRADU PUNU SRBA Porodica koja je odbegla u Niš priseća se STRAVIČNOG pogroma Srba na KiM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track