EMOTIVNI SUSRET: Oslobođeni Srbin se rasplakao kad je ugledao sina!

Nekadašnji telohranitelj u šoku

EMOTIVNI SUSRET: Oslobođeni Srbin se rasplakao kad je ugledao sina!

Društvo -
Srđana Babića, koji je bio zarobljen u Libiji od 29. marta 2015, potpuno je slomio prvi susret s porodicom. Nije mogao da obuzda suze, a supruga Vesna ga jedva prepoznala zbog lošeg fizičkog stanja

BEOGRAD - Nakon što se posle 10 meseci zarobljeništva u Libiji konačno našao na slobodi, Srđan Babić razmišljao je samo o trenutku kada će ponovo videti svoju porodicu.Već prvi pogled na sina Strahinju bio je dovoljan da ga slomi. Zaplakao je kao dete, ne puštajući sina iz zagrljaja.Brijanje u avionuPodsećanja radi, Babić koji je javnosti poznat kao bivši telohranitelj pokojnog premijera Zorana Đinđića, bio je zatočen u Libiji od 29. marta prošle godine, a pre tri dana je oslobođen i u sredu je konačno stigao u Srbiju. Njegov prvi susret s porodicom u Beogradu prošao je vrlo dirljivo. Ipak, osim suza radosnica, supruga Vesna nije mogla da sakrije ni veliku zabrinutost zbog toga što je Srđan drastično smršao, čak toliko da ga je u prvi mah jedva prepoznala.- Srđan je psihički jak, ali je činjenica da je mnogo smršao i da će narednih dana morati kod lekara da proveri zdravlje - kaže izvor Kurira upućen u slučaj.

U šoku... Supruga Vesna
U šoku... Supruga Vesna

Zanimljivo je i to što je, kako saznajemo, bivši Đinđićev telohranitelj iz zatočeništva pre tri dana izašao s bradom, koja je bila dugačka skoro do struka.- Tokom leta od Tripolija do Malte, gde je prenoćio, a sledećeg dana krenuo ka Beču i Beogradu, Babić je u avionu skratio bradu. Inače, po sletanju na Maltu, zajedno s pripadnikom BIA, koji je bio s njim sve vreme, otišao je da pojede pasulj jer je to bila njegova želja - otkriva naš sagovornik blizak porodici.

Promenio lični opis... Srđan neposredno posle atentata na Zorana Đinđića
Promenio lični opis... Srđan neposredno posle atentata na Zorana Đinđića

Zajedničkim snagama

Agonija ovog Srbina okončana je zahvaljujući angažovanju srpske BIA i saradnji s partnerskim službama, uz veliku kooperativnost Libijske obaveštajne službe (LIS). Inače, Srđan Babić javnosti u Srbiji poznat je kao čovek koji na jedinom snimku posle atentata na Đinđića zaustavlja automobile u Nemanjinoj ulici kako bi smrtno stradali premijer brzo bio prevezen u Urgentni centar. U Libiji je radio kao tim lider u francuskoj kompaniji ASP, koja se bavi obezbeđenjem i logističkom podrškom diplomatskim misijama, međunarodnim organizacijama, kao i naftnim kompanijama, a radio je i u menadžment timu koji je obezbeđivao italijansku naftnu kompaniju ENI u Libiji.Bio je zatočen zajedno s jednim austrijskim državljaninom i dvojicom Jordanaca u okviru istrage o radu kompanije „Argus“. Za njega nije tražen nikakav novčani otkup, niti je optužen za neko krivično delo.

Konačno će biti na sigurnomSLAĐANA I JOVICA NA SLOBODI KRAJEM JANUARAKako Kurir saznaje, do kraja januara trebalo bi da bude oslobođeno i preostalo dvoje Srba otetih u Libiji. Reč je o službenicima srpske ambasade, vezisti Slađani Stanković i vozaču Jovici Stepiću, koji su kidnapovani 8. novembra. Premijer Srbije Aleksandar Vučić juče je na konferenciji za novinare potvrdio da su Slađana i Jovica živi i da su dobro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track