(FOTO) PAORI POD POLICIJSKOM PRATNJOM: 10 traktora i Čanak stigli ispred Skupštine
Foto: Tanjug Srdjan Ilic

Protestna vožnja

(FOTO) PAORI POD POLICIJSKOM PRATNJOM: 10 traktora i Čanak stigli ispred Skupštine

Društvo -
BEOGRAD - Ispred Skupštine Srbije u "pet do 12" održana je protestna vožnja traktora vojvođanskih poljoprivrednika, u organizaciji Lige socijaldemokratske Vojvodine (LSV), koji su na taj način izraziti nezadovoljstvo predloženim izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Vojvođanski paori su predali zahtev da se predložene izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu povuku iz skupštinske procedure.

Ispred republičkog parlamenta parkirano je 11 traktora, a vojvođanske paore pozdravili su narodni poslanici LSV Nenad Čanak i Bojan Kostreš, kao i potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković (SDPS).

Traktori su došli pod policijskom pratnjom, ali nije bilo blokade saobraćaja ispred skupštine.

Boššković: Za razgovor, ali poljoprivrednici nisu jedinstveni

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da su predstavnici resornog ministarstva spremni da u svakom trenutku razgovaraju sa udruženjima poljoprivrednika ukoliko su nečim nezadovoljni.

Ona je istakla da su zajedno sa njima radili na pripremi zakona o poljoprivrednom zemljištu i da su njihovi predlozi uvaženi.

"Naravno da ću da ih primim i razgovaram sa njima ako budu želeli, to su one asocijacije sa kojima sam celo leto razgovarala i dogovarala različite zakonska rešenja, slušala predloge, slušali smo jedni druge i tražili smo zajedničko rešenje koje bi bilo u interesu svih. Oni odlično znaju da sam uvek za njih dostupna i nema razloga da budu zabrinuti, kad god hoće najavljeni, nenajavljeni ja ću ih primiti", rekla je Bošković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track