STEFANOVIĆ: Obdukcija negira tvrdnje Pentagona
Foto: Fonet

SAD tvrde da Srbi nisu stradali u bombardovanju Libije

STEFANOVIĆ: Obdukcija negira tvrdnje Pentagona

Društvo -
Povodom izjave portparola Pentagona Džefa Dejvisa da dvoje srpskih državljana koji su stradali prošle nedelje u Libiji verovatno nisu poginuli u američkom bombardovanju, ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da će sa Pentagonom proveriti na osnovu kojih saznanja su saopštili takvu informaciju.

"Ne znam na osnovu čega Pentagon temelji ocenu da dvoje diplomata nisu poginuli u bombardovanju. Na osnovu obdukcije definitivno je utvrđeno da su nastradali od posledica detonacije. Mi ćemo razgovarati s predstavnicima Pentagona kako bi smo proverili na osnovu kojih saznanja su saopštili tako nešto", rekao je ministar policije.

Podsetimo, portparol Pentagona je rekao da bi tela dve žrtve, muškarca i žene, čije su slike prenete preko društvenih mreža, trebalo da imaju mnogo teže povrede da su zaista stradali u bombardovanju koje je izazvalo veoma velike štete.

Te fotografije "ne odgovaraju onome što bi mogli da očekujemo za bombardovanje tih razmera", rekao je Dejvis i dodao da SAD nastavljaju da razmatraju raspoložive informacije.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track