VULIN: Srbija je spremna za svaki broj migranata!
Foto: Marina Lopičić

Uspešno štitimo bezbednost zemlje

VULIN: Srbija je spremna za svaki broj migranata!

Društvo -
Spremni smo za svaki broj migranata, i da svakome od njih obezbedimo zaštitu, hranu, lek. Koji broj njih će ući u Srbiju na to ne možemo da utičemo jer Srbija to nije izazvala pa neće moći ni da reši, rekao je Vulin

KANJIŽA - Srbija je spremna za svaki broj migranata koji bude ušao u našu zemlju, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin dodajući da je bezbednost države u tom pogledu zaštićena.

"Spremni smo za svaki broj migranata, i da svakome od njih obezbedimo zaštitu, hranu, lek. Koji broj njih će ući u Srbiju na to ne možemo da utičemo jer Srbija to nije izazvala pa neće moći ni da reši", rekao je Vulin u Kanjiži na konstataciju novinara da veliki broj migranata čeka na makedonksko-grčkoj granici u nameri da dođu u Srbiju.

Ministar je naveo i da hrana, lekovi kao i najosnovnije što država obezbeđuje za migrante, Srbiju dnevno košta nešto više od 15.000 evra.

Na pitanje da li je bezbednost države ugrožena, Vulin je rekao da sve što se može uraditi na planu bezbednosti država radi, svima se uzimaju otisci prsta, svako ko uđe u zemlju se fotogafiše. Izuzetno dobar rad MUP-a i Vojske Srbije je garant da svaku bezbednosnu pretnju kontrolišemo, rekao je ministar.

"Mnogo ljudi je ušlo u Srbiju, ne možemo za svakog da znamo da li je i u kojoj meri bezbednosna pretnja, ali zahvaljujući radu MUP-a i drugih bezbednosnih struktura uspešno štitimo bezbednost zemlje", ocenio je Vulin.

Vulin, ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin, kodirektor Srpsko-ruskog humanitarnog centra Viktor Safjanov i predstavnik Visokog komesarijata OUN za izbeglice Hans Fridriz Ssoder posetili su prihvatni centar za migrante kod Kanjiže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track