Vučić sa Dačićem i Palmom o trci za šefa države
Foto: Zorana Jevtić

Razgovori u koaliciji

Vučić sa Dačićem i Palmom o trci za šefa države

Politika -

Predsednik Vlade Srbije i čelnik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić razgovarao je sinoć s liderima koalicionih partnera Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem Palmom o predstojećim predsedničkim izborima.

Teme razgovora bile su zajednički plan tih stranaka i državna politika u narednom periodu, kao i predstojeći predsednički izbori.

- U najboljem interesu Srbije jeste da SPS i JS sa naprednjacima nastave saradnju bez koje nema realizacije ključnih ciljeva državne politike. To podrazumeva i dogovor o predsedničkim izborima, o čemu će razgovori biti nastavljeni sledeće nedelje - rekao je za Kurir Dačić.Lider socijalista je naglasio da je razgovor bio otvoren i temeljan.- Istakli smo da je saradnja između naših stranaka bila dobra i da su postignuti ogromni rezultati na poboljšanju međunarodnog položaja Srbije i ekonomskih reformi - kazao je Dačić.Trojica lidera razgovarala su i o strateškim pravcima Srbije i izazovima koji očekuju zemlju.Sastanak je upriličen pošto je Vučić doputovao iz Belorusije, gde je bio u službenoj poseti.E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja