MIHAJLOVIĆEVA: Da li je ova godina ključna za finalizaciju pregovora, zavisiće od Beograda i Prištine
Foto: Zorana Jevtić

reagovanje na izjavu američkog ambasadora

MIHAJLOVIĆEVA: Da li je ova godina ključna za finalizaciju pregovora, zavisiće od Beograda i Prištine

Politika -

BEOGRAD - Da li je ova godina ključna za finalizaciju pregovora između Beograda i Prištine, zavisiće pre svega od nas i naše spremnosti da idemo ka kompromisu, ali i od druge strane, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministarka je to rekla komentarišući današnju izjavu ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota, koji je izjavio da je ova godina finalna za rešavanje dijaloga Beograda i Prištine.

"Ovo je stvar kompromisa, dva naroda bi trebalo da se slože. To je važno za budućnost", poručila je Mihajlović na obeležavanju sedamdeset godina Dunavske konvencije.

Ona je podvukla da su predsednik države i Vlada Srbije naročito ove godine posvećeni rešavanju kosovskog pitanja i podsetila da je i predsednik u svom ekspozeo istakao da, ukoliko hoćemo da krenemo u budućnost, moramo to pitanje rešiti.

"Mi gledamo kako ćemo za naš narod obezbediti mir i stabilnost. Pitanje Kosova se nikada do sada nije rešavalo" Ministarka kaže da se u poslednje vreme mogu čuti izjave, pa i mržnja raznih političara i kvazi političara oko teme Kosova, kao i da to dolazi od onih koji su nekada bili na vlasti a to pitanje nisu rešavali, već Kosovo koristili kao "politički pamflet".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track