KAJL SKAT O ODLUCI INTERPOLA DA NE PRIMI KOSOVO: Amerika je razočarana,  čestitam srpskom državnom vrhu! To je diplomatska pobeda SRBIJE!
Foto: Zorana Jevtić

Američki ambasador u Srbiji

KAJL SKAT O ODLUCI INTERPOLA DA NE PRIMI KOSOVO: Amerika je razočarana, čestitam srpskom državnom vrhu! To je diplomatska pobeda SRBIJE!

Politika -

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat rekao je da je odluka Interpola da ne primi u članstvo samoproglašenu državu Kosovo razočaravajuća za SAD.

On je dodao i da je takav ishod glasanja na Generalnoj skupštini Interpola diplomatska pobeda Srbije i uputio je državnom vrhu čestitke, prenosi B92.

Komentarišući ishod glasanja u Generalnoj skupštini Interpola, ambasador je novinarima u Beogradu rekao da je više glasova bilo za prijem Kosova nego protiv, ali i da su to pravila po kojima je potrebna dvotrećinska većina za članstvo u međunarodnoj policijskoj organizaciji.

On je kazao i da je ishod glasanja u Interpolu rezultat pritiska Srbije, koja se borila za svoje poglede i stavove o tom članstvu i da on tu diplomatsku akciju ceni.

"Interpol je za nas organizacija policije važna u borbi protiv kriminala. To znači da će za Kosovo biti i dalje teže da vidi crvenu listu i to mora preko Unmika. To je razočarajuće za nas.Srbija se borila za svoj pogled i ja to cenim", rekao je Skat.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track