ODLOŽENO SUĐENE JUTKI: Advokati šerifa iz Brusa na odmoru, ispred suda u Kruševcu transparenti podrške Mariji Lukić
Foto: Marina Lopičić

zbog različitih nepravilnosti ročište izmešteno iz bruskog suda

ODLOŽENO SUĐENE JUTKI: Advokati šerifa iz Brusa na odmoru, ispred suda u Kruševcu transparenti podrške Mariji Lukić

Politika -

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus, Milutinu Jeličiću Jutki, zbog optužbi za seksualno uznemiravanje Marije Lukić, odloženo je u Osnovnom sudu u Kruševcu, jer su advokati okrivljenog na godišnjem odmoru.

Kako prenosi RTS, ovo je bilo prvo ročište, od kada je zbog različitih nepravilnosti sudski postupak izmešten iz Bruskog suda i prebačen u Osnovni sud u Kruševcu.

Odluku o premeštanju slučaja iz Brusa u Kruševac doneo je Vrhovni kasacioni sud.

Borivoje Borović, advokat Marije Lukić, rekao je da se u ovom predmetu radi o suđenju u nerazumnom roku, "bez obzira na opravdanje koje ima sudija da ide na godišnji odmor ili sami branioci".

Na zakazanom ročištu u Kruševcu pojavili su se i predstavnici Američke ambasade, a ispred suda okupile su se žene iz udruženja "Peščanik" koje podržavaju Mariju Lukić.

Inače, Marija Lukić je pre početka suđenja izjavila da strahuje od eventualnog odlaganja i prolongiranja suđenja, ali da joj nadu daje to što je prvo ročište zakazano u kratkom roku, što u Brusu nije bio slučaj, već se na prvo suđenje čekalo oko godinu dana.

Odluku o premeštanju slučaja iz Brusa u Kruševac doneo je Vrhovni kasacioni sud jer je ocenio da je u Brusu došlo do podele određenog broja građana na one koji podržavaju okrivljenog i one koji podržavaju oštećenu, da su se građani okupljali ispred zgrade suda i da je među njima moglo da dođe do fizičkog obračuna.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic/ FOTO: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track