VUČIĆ NAKON SASTANKA SA PUTINOM: Nadam se ćemo sledeće godine zajedno sa ruskim predsednikom otvoriti Hram Svetog Save
Foto: Kurir TV

predsednik iz sočija

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA PUTINOM: Nadam se ćemo sledeće godine zajedno sa ruskim predsednikom otvoriti Hram Svetog Save

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će predsednik Rusije Vladimir Putin naredne godine u Beogradu otvoriti Hram Svetog Save na Vračaru.

"Nadam se da će sledeće godine biti u Srbiji i zajedno sa nama otvoriti Hram Svetog Save, koji je jedan od najvećih i najvažnijih pravoslavnih svetinja na svetu", rekao je predsednik Srbije novinarima na konferenciji koju je održao sa ruskim predsednik Vladimirom Putinom.

Vučić je u prvom delu zajedničke konferencije rekao da je pozvao predsednika Rusije u Beograd, kome je između ostalog zahvalio na podršci na brojnim poljima.

Predsednik je rekao novinarima da je u Moskvu doneo i pismo srpskog patrijarha Irineja i da je zahvalio Rusiji na podršci oko izgradnje tog veličanstvenog hrama na Vračaru.

Konferencija je bila prilika i da predsednik Rusije kaže da će u Srbiju uskoro biti vraćena i najvrednija kulturna relikvija.

Vraćanje te 166. stranice jednog od najvecih dragulja srpskog kulturnog nasleđa "Miroslavljevog jevandelja", pisanog u 12 veku, koja se čuva u Nacionalnoj biblioteci u San Peterburgu, biće vraćena na osonvu sporazuma Rusije i Srbije, potpisanog 19. oktobra u Beogradu tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track