ZAGRAĐANIN BIO CRVEN U LICU OD BESA! Varnice na sednici SPS! Dačić zaštitio svog omiljenog funkcionera
Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

Otkrivamo

ZAGRAĐANIN BIO CRVEN U LICU OD BESA! Varnice na sednici SPS! Dačić zaštitio svog omiljenog funkcionera

Politika -

Lider SPS Ivica Dačić odlučio je da ne meša mnogo karte, pa je uz sebe ostavio svih šest dosadašnjih potpredsednika i kao sedmog im pridružio Đorđa Milićevića. Njegov najverniji saradnik Vladan Zagrađanin ostao je na mestu glavnog operativca SPS, čime je zapravo stavljena tačka na sukobe dve stranačke struje, barem zasad.

Jedina novina koju su juče usvojili članovi Glavnog odbora SPS je raspodela zaduženja među potpredsednicima. Prema Dačićevoj zamisli, uveden je princip da će svako od njih biti zadužen za pojedini region, za koji će dobiti zadatak koliki broj glasova treba da ostvari. Kako saznajemo, to je bio povod da na zatvorenom delu sednice potpredsednik Aleksandar Antić, koji će odsad biti zadužen za Beograd, potkači Zagrađanina i njegove neslavne izborne rezultate.

foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

- Novica Tončev je uvek govorio da Zagrađanin nema rezultate na osnovu kojih opstaje na visokoj stranačkoj funkciji, jer nema uspeh ni na svom glasačkom mestu na Novom Beogradu. Sada je Antić podsetio na to, pa je najavio da će sada, kao koordinator za Beograd, biti u prilici da Zagrađanina obaveže da poradi malo na Novom Beogradu. Zagrađanin je bio crven u licu od besa, ali se nije upuštao u raspravu - ispričao je naš izvor.

Milićević će biti zadužen za zapadnu Srbiju, Tončev za jugoistočnu, Branko Ružić za centralnu Srbiju, Dušan Bajatović za Vojvodinu, Žarko Obradović za politički sistem, Slavica Đukić Dejanović za Forum žena i Predrag Marković za programska pitanja.

Odlučili

NEĆEMO SA SNS NA IZBORE

Dačić je najavio da SPS neće imati zajedničku izbornu listu sa SNS, već će, kao i dosad, na izbore ići u koaliciji s JS. - SPS je ponosan na rezultate koje je ostvario u koaliciji sa SNS i to je osnova za dalju saradnju. Na izborima ćemo nastupati samostalno, odnosno u koaliciji sa JS. Nećemo imati zajedničku listu sa SNS, što je i normalno, jer smo i dosad uvek išli odvojeno na izbore - objasnio je Dačić.

Kurir.rs/ I. K. Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track