POSLE SASTANKA VUČIĆ PORUČIO NA INSTAGRAMU: Rusija poštuje Srbiju! Posebno hvala na pažnji koju posvećuju našoj zemlji
Foto: Printscreen Instagram

susret u moskvi

POSLE SASTANKA VUČIĆ PORUČIO NA INSTAGRAMU: Rusija poštuje Srbiju! Posebno hvala na pažnji koju posvećuju našoj zemlji

Politika -

Posle sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putino, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na Instagramu ostavio ovu poruku:

"Rusija poštuje Srbiju! Veoma sam zahvalan predsedniku Putinu na pažnji koju posvećuje našoj zemlji. Imali smo vrlo srdačan i vrlo dobar razgovor i veoma sam zadovoljan njegovom sadržinom. Razgovarali smo o svim ključnim pitanjima, političkim, pre svega o KiM, ali i celokupnoj regionalnoj situaciji i odnosima u svetu.

Osim o političkim odnosima, koji su veoma bliski između naše dve zemlje, dobio sam određene savete, ali i dobre analize od predsednika Putina. Naša ekonomska saradnja je dobra, u prva tri meseca uprkos korona virusu imamo uvećanje naše trgovinske razmene od sedam odsto u odnosu na prošlu godinu, što je gotovo neverovatno.

Razgovarali smo i o tome šta još možemo da uradimo u okviru naše ekonomske saradnje i o velikom projektu koji obavljaju ruske železnice u našoj zemlji i o novim mogućnostima saradnje u budućnosti. Predsednik Putin potvrdio je svoj dolazak u oktobru u Srbiju, to će biti veličanstveno i to govori o našim dobrim odnosima," naveo je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track