Najnovije vesti

KURIR OTKRIVA: Pojavila se i treća Zukorlićeva žena, došla s papirom da traži nasledstvo EVO KO JE ONA!
Foto: Dado Đilas, Filip Plavčić, Privatna Arhiva

ŠOK U NOVOM PAZARU

KURIR OTKRIVA: Pojavila se i treća Zukorlićeva žena, došla s papirom da traži nasledstvo EVO KO JE ONA!

Politika
08:26h

Pokojni muftija Muamer Zukorlić imao je navodno i treću suprugu, poznatu novopazarsku novinarku Belkisu Crnovršanin (31), koja se sada pojavila u Mešihatu Islamske zajednice s papirima da su bili venčani po šerijatskim zakonima i sa zahtevom da dobije svoj deo nasledstva, nezvanično saznaje Kurir.

- Javna je tajna da je Zukorlić bio u vezi i s Belkisom. To je ceo Novi Pazar znao. Međutim, po gradu se odavno pričalo i da ju je tajno oženio, pominjalo se i da je to možda uradio u Istanbulu, te da je ona zapravo bila njegova treća žena po šerijatu. A malo pošto je Zukorlić umro, Belkisa se pojavila u Mešihatu Islamske zajednice u Novom Pazaru tražeći svoja prava. Navodno je imala papire koji dokazuju da je bila šerijatski venčana sa Zukorlićem i sad traži da dobije deo ostavštine pokojnog muftije.

Po šerijatskim zakonima, inače, sve supruge imaju pravo na deo imovine pokojnika - kaže naš izvor iz Novog Pazara i dodaje da je Belkisa javno neudata, odnosno da je za svet i dalje devojka, kao i da se nikada nije pojavljivala zajedno sa Zukorlićem.

1 / 4 Foto: Privatna Arhiva

On dodaje da sad po gradu kruže dve oprečne priče.

- Po jednoj, Belkisa je iz Mešihata izašla kratkih rukava jer nit je bilo zajedničkog života sa Zukorlićem, nit su imali dece, pa nema šta da traži u ostavinskoj deobi. A po drugoj, Belkisina bitka još traje i ona se ne predaje. Jedno je sigurno - u Mešihatu je bila i svoja navodna prava je tražila - kaže naš sagovornik.

Inače, odavno je bilo medijskih napisa o Zukorlićevoj navodnoj vezi, pa i braku s ovom novinarkom, koja je 20 godina mlađa od njega, a neki su podgrejani i neposredno posle njegove smrti. Tako je pisano da je ona nimalo slučajno završila studije na Zukorlićevom Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a takođe i nimalo slučajno našla zaposlenje u njegovoj TV Sandžak i agenciji Sandžak pres.

Pisalo se i o skupim automobilima koje je dobila od muftije, pa se čak pominjao i "mercedes S 320" od 85.000 evra, kao i o tome da isključivo nosi markiranu garderobu koju sigurno ne može da priušti od novinarske plate, a ni porodica joj nije imućna, već prosečna.

- Interesantno, ali Belkisa je rođena 1991, iste godine kada je Zukorlić dobio ćerku sa Umejom. Takođe, zanimljivo je i da je Belkisa bila u prvim redovima na proslavi izbornog rezultata Stranke pravde i pomirenja 3. aprila, na čijem čelu je posle Zukorlićeve smrti njegov sin iz prvog braka Usame - kaže naš izvor.

Usame Z, Elma Elfić Zukorlić
Usame Z, Elma Elfić Zukorlićfoto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

Podsetimo, Zukorlićeva prva žena, s kojom je izrodio četvoro dece, Palestinka je Umeja, a druga priznata po šerijatskim zakonima Elma Elfić Zukorlić, s kojom je, takođe, ima četvoro naslednika. U ovu već komplikovanu priču punu skandala, koja je posle muftijine iznenadne smrti 6. novembra 2021. prerasla u pravu sagu zabiberenu sukobom Usamea s maćehom Elmom, umešala se i Belkisa dodajući primese sapunice. I slučaj sad dobija obrise turske serije...

KO JE BELKISA CRNOVRŠANIN:

- rođena 1991. u Novom Pazaru

- potiče iz starogradske porodice

- nakon OŠ "Stefan Nemanja" završila srednju Ekonomsko-trgovinsku školu u Novom Pazaru

- od 2010. do 2014. studirala, a zatim i diplomirala kao pedagog-vaspitač na univerzitetu u Novom Pazaru

- nakon osnovnih studija upisala master studije na istom departmanu

- od pete godine do kraja osnovne škole pohađala mekteb u Melajskoj džamiji u Novom Pazaru

- nakon završetka četvrtog stupnja verske pouke, položila učenje Kurana na arapskom jeziku pred komisijom Mešihata islamske zajednice u Srbiji

* podaci iz teksta Revije Sandžak iz 2017.

BELKISA BEŽI OD KURIRA

Kurir je pokušao da stupi u kontakt s Belkisom posredstvom broja telefona, za koji nam je iz nekoliko izvora potvrđeno da je njen važeći. Međutim, mlađa ženska osoba, koja se javila, posle našeg predstavljanja da smo iz Kurira tvrdila je da je u pitanju pogrešan broj. Interesantno, posle tog poziva Belkisa je na svom Instagram nalogu, koji je inače zaključan, promenila naslovnu fotografiju tako da joj se više ne vidi lice, već figura s leđa.

Naslovna 05.23.2022.
foto: Kurir

PONEDELJAK JE UVEK U ZNAKU POKLONA! NE PROPUSTITE SUTRA UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA KURUR POKLON – MUTILICA ZA JAJA

Dnevne novine Kurir sutra svim čitaocima poklanjaju mutilicu za jaja!

Složićete se da je mutilica za jaja neophodan proizvod u svakoj savremenoj kuhinji.

Poklanjamo vam kvalitetnu mutilicu za jaja od nerđajućeg čelika, koja je pogodna za pripremu i hladnih i toplih jela. Mutilica ubrzava proces pripreme jaja i samim tim vam olakšava posao.

Jednostavnog je oblika, modernog dizajna i vrlo izdržljiva.

Posle svake pripreme potrebno ju je oprati i osušiti, a može se prati i u mašini za pranje posuđa.

poklon
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Bonus video:

03:30

DR BOŽIĆ OBJASNIO KAKO SE MOŽE SAZNATI DA LI JE MUFTIJA ZUKORLIĆ OTROVAN

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja