DRAŽIN UNUK UDARIO NA TOMU: Mihailović: Nikoliću, vrati vilu OTETU od ličnog lekara Kralja Petra II Karađorđevića!
Foto: Beta Milan Obradović

REAGOVANJE

DRAŽIN UNUK UDARIO NA TOMU: Mihailović: Nikoliću, vrati vilu OTETU od ličnog lekara Kralja Petra II Karađorđevića!

Politika -

Vojislav Mihailović, lider POKS i potpredsednik Skupštine Srbije, inače unuku Dragoljuba Draže Mihailovića, oštro je reagovao zbog informacije da je bivšem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, koji je sada šef Nacionalne kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom i Kinom, povećan budžet za narednu godinu.

Ipak, to što će Nikoliću pripasti više para i nije najveći problem Mihailovića, već to što se "baškari u otetoj vili".

Tomislav Nikolić, Vojislav Mihailović
foto: Zorana Jevtić, Beta

Mihailović je u saopštenju naveo:

- Nije jedini problem to što Tomislav Nikolić prima toliku ležarinu godišnje. To ne možemo nazvati platom, jer ona treba da se zaradi. Veći je problem što već deceniju živi u tuđoj vili. Kuća u Užičkoj koju koristi je oteta od strane posleratne vlasti, a pripadala je poznatom beogradskom lekaru koji je bio i lični doktor Kralja Petra II Karađorđevića. Niko ne zna zbog čega je Agencija za restituciju izuzela ovu kuću iz postupka vraćanja imovine i dodelila državi. Sramota je da umesto da se vrati potomcima pravih vlasnika, u vili se baškari čovek koji ničim nije zadužio Srbiju, a imao je priliku kao predsednik države.

Podsetimo, Kurir je juče objavio da će prema budžetu za narednu godinu Kancelariji koju vodi Nikolić pripasti 3,4 miliona dinara više. Od toga će imati povišicu za plate od 2,9 miliona i za putovanja od 1,4 miliona dinara.

(Kurir. rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track