ODRŽAN PETI PROTEST DELA OPOZICIJE: Učesnici protesta prošetali do zgrade Predsedništva, dogodio se incident ispred Skupštine
Foto: Petar Aleksić

ODRŽAN PETI PROTEST DELA OPOZICIJE: Učesnici protesta prošetali do zgrade Predsedništva, dogodio se incident ispred Skupštine

Politika -

U Beogradu je danas održan peti protest dela opozicije - "Srbija protiv nasilja".

Učesnici protesta su se oko 18 sati okupili ispred Narodne skupštine u Beogradu, gde su im se obratili glumci Svetlana Bojković, Hadži Nenad Maričić i Dragan Bjelogrlić, voditelji Ivan Ivanović i Zoran Kesić...

Kolona učesnika skupa je potom prošetala Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, odakle je Beogradskom ulicom stigla do Slavije, a onda Ulicom kralja Milana do krajnjeg odredišta - ispred zgrade Predsedništva.

21.25 - Završen protest

20.21 - Učesnici protesta ispred Predsedništva

20.03 - Kolona u Ulici kralja Milana

Kolona demonstranata ide Ulicom kralja Milana. Tu se spaja sa grupama koje su direktno od Narodne skupštine prečicom preko Pionirskog parka došle u tu ulicu.

19.54 - Incident na protestu

Grupa mladića, od kojih je jedan imao pendrek, napala je muškarca, stranog državljanina, ispred Narodne skupštine. Prema nezvaničnim informacijama, napadači su pripadnici desničarske grupe "Narodne patrole". Za sada nije poznat motiv napada.

19.40 - Prvi demonstranti stižu na Slaviju

Protesti, opozicija, Protest
foto: Petar Aleksić

19.19 - Počela šetnja

Posle obraćanja govornika ispred Narodne skupštine, protestna kolona je krenula u šetnju Bulevarom kralja Aleksandra u pravcu Pravnog fakulteta.

19.04 - Obratio se i Dragan Bjelogrlić

19.01 - Političari na protestu

Od opozicionih političara na današnji protest su došli poslanik DS Srđan Milivojević, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, potpredsednica te stranke Marinika Tepić, predsednik DS Zoran Lutovac, poslanik Zeleno-levog kluba Radomir Lazović, poslanica tog kluba Biljana Đorđević, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić...

18.52 - Voditelji Ivan Ivanović i Zoran Kesić održali govore

18.40 - Sin Stanike Gligorijević i rudar iz Žagubice obratili se prisutnima

Okupljenima su se obratili sin Stanike Gligorijević, koja je poginula u nesreći na naplatnoj rampi u Doljevcu, i rudar iz Žagubice Jovica Nikolić.

Protesti, Protest, Opozicija
foto: Stefan Stojanović MONDO

18.36 - Obraćanje Svetlane Bojković

Za govornicu je izašla proslavljena glumica Svetlana Bojković.

18.31 - Minut ćutanja

Učesnici protesta su minutom ćutanja odali počast žrtvama dva masakra.

18.27 - Stigli desničari

Grupa desničara prisustvuje protestu. Oni su za petak bili najavili protest zbog, kako su naveli, nasilja nad Srbima na Kosovu. Danas su se okupili u Pionirskom parku, ali u malom broju.

Protesti, Protest, Opozicija
foto: Petar Aleksić

18.23 - Počelo obraćanje

Na bini ispred Narodne skupštine počela su obraćanja. Prvi je izašao Hadži Nenad Maričić.

18.00 - Zaustavljen saobraćaj

Za saobraćaj su zatvoreni deo Bulevara kralja Aleksandra, zatim obližnje Takovska i Kneza Miloša, kao i Ulica srpskih vladara.

Protesti, Protest, Opozicija
foto: Petar Aleksić

Protest se po drugi put održava u subotu, jer je deo opozicije koji je organizator skupa odlučio da pomeri okupljanje sa 2. na 3. jun.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track