ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI ZA KURIR: Kurtijevo delovanje ima odlike genocida! Tuđman hteo da svede Srbe na 3 odsto, a on na JOŠ MANJE
Foto: Kurir televizija

kurir tv

ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI ZA KURIR: Kurtijevo delovanje ima odlike genocida! Tuđman hteo da svede Srbe na 3 odsto, a on na JOŠ MANJE

Politika -

Srpski narod sa Kosova i Metohije, održao je danas u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup.

Ovim povodom u jutarnjem programu Kurir televizije gostova

- Najpre, veoma je značajno što Srbi na Kosovu i Metohiji, bez obzira na višedecenijski teror i progon i na sistematsko kršenje ljudskih prava kojima su izloženi, pokazuju da žele da se bore da ostanu na svojim ognjištima, da žele da istraju u borbi za očuvanje svojih osnovnih ljudskih pa i političkih prava, zašto da ne. To su prava koja im pripadaju.

Milica Đurdević Stamenkovski
foto: Kurir televizija

- Taj događaj danas ne možemo posmatrati van konteksta onoga što se dešavalo na sednici Saveta bezbednosti i Ujedinjenih nacija, jer nema dileme da to jeste bio jedan korak koji je ohrabrio srpski narod na severu Kosova i Metohije da mobilizuju svoje snage i da organizuju današnji skup, jer prepoznaju da je sada taj trenutak kada treba glasno progovoriti na svim instancama i kada treba ukazati da ono što radi Albin Kurti jeste sistematsko kršenje ljudskih prava i delovanje koje ima oblike genocida - rekla je Đurđević Stamenkovski i dodala:

04:01

ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI ZA KURIR: Kurtijevo delovanje ima odlike genocida! Tuđman hteo da svede Srbe na 3 odsto, a on na JOŠ MANJE

- Jako mi je važno da samo u nekoliko rečenica prokomentarišem sednicu Saveta bezbednosti i Ujedinjenih nacija. Mi smo godinama unazad kao srpska stranka zavetnici pozivali na to da Srbija izađe na onaj teren gde može zaštititi svoje državne i nacionalne interese. Očito iskustvo pokazalo je da poligon koji je Evropska unija predvidela za pregovore nije bio teren kome je Srbija mogla da zaštiti čak i minimum svojih državnih i nacionalnih interesa, jer ukoliko biste sada analizirali sve sporazume koji su potpisani od početka pregovora i njihovog izmeštanja pod okrilje Evropske unije, došli biste do zaključka da mi doslovno apsolutno nismo dobili ništa.

Milica Đurdević Stamenkovski
foto: Kurir televizija

- Dakle, Srbija je kupovala vreme, ali s druge strane bila suočena sa razgradnjom državnih atributa na Kosovu i Metohiji i jednu po jednu polugu suvereniteta je gubila u našoj južnoj pokrajini. Sve ono što je Srbiji obećano za uzvrat nije do sada ostvareno. Pa čak nije garantovan ni mir, ni bezbednost za naše sunarodnike.

Uporedila je politiku Aljbina Kurtija prema Srbima sa onom koju je svojevremeno vodio Franjo Tuđman:

Milica Đurdević Stamenkovski
foto: Kurir televizija

- Dakle, ako smo mi to sve radili motivisani željom da naši ljudi žive u miru, u elementarnoj stabilnosti, u prilikama koje su dostojne života u 21. veku, vidimo da čak ni to nije obezbeđeno jer mi moramo da shvatimo da mi imamo posla sa velikoalbanskim separatizmom koji je nezajažljiv, koji ima mnogo šire ambicije i taj projekat ima mnogo veće razmere od onoga što je danas teritorijalni obuhvat Kosova. I u tim svojim ambicijama, oni pre svega žele etnički čisto, nezavisno Kosovo. Tuđman je želeo da Srbe svede do 3%, a tako je i danas u Hrvatskoj. Albin Kurti očigledno želi i manje od toga.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

05:58

ZAVETNICI SU DRŽAVOTVORNA STRANKA Oglasila se Milica Đurđević Stamenkoviski posle konsultacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track