"OSEĆAMO SE KAO KOD KUĆE OVDE U MOSTARU" Predsednik Vučić se oglasio: Pripremamo se za Vaskršnji sabor u maju
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

"OSEĆAMO SE KAO KOD KUĆE OVDE U MOSTARU" Predsednik Vučić se oglasio: Pripremamo se za Vaskršnji sabor u maju

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz Mostara nakon današnjeg susreta sa rukovodstvom Republike Srpske.

- Hvala Borjani i Draganu na izuzetnom gostoprimstvu. Zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom osećamo se kao kod kuće ovde u Mostaru i pripremamo se za Vaskršnji sabor u maju - napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Iz Saveta ministara BiH večeras je saopšteno da su predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto i potpredsednik Doma naroda parlamenta BiH Dragan Čović razgovarali su večeras u Mostaru sa predsednikom Srbije Vučićem o unapređenju bilateralnih odnosa, privrednoj saradnji, kao i stanju u regiji.

Na sastanku je potvrđeno da se radi o dve prijateljske zemlje, s dobrom institucionalnom saradnjom.

Krišto je, navodi se u saopštenju, istakla da je Savet ministara BiH, putem politike kontinuiranog dijaloga, kompromisa i konsenzusa legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda, napravio istorijski iskorak za BiH na evropskom putu, što je Evropska komisija prepoznala dajući preporuku za otvaranje pristupnih pregovora za BiH.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik se večeras sastao sa specijalnim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja Zapadnog Balkana, Miroslavom Lajčakom.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Mostar prvim letom “Еr Srbije” na liniji Beograd-Mostar.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Potom je održan sastanak Vučića i predsedavajuće Saveta ministara BiH Borjane Krišto i zamenika predsedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Dragana Čovića.

Predsednik Srbije sutra će u Mostaru prisustvovati 25. Međunarodnom sajmu privrede – Mostar 2024.

Planiran je i dolazak predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića kao i drugih zvaničnika iz regiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja