ŽESTOK ODGOVOR VUČIĆA OSMANI Predsednik pokazao sliku Srpkinje silovane i ubijene na KiM:"Doveli ste ljude koji ovde ne pripadaju"
Foto: Kurir

ŽESTOK ODGOVOR VUČIĆA OSMANI Predsednik pokazao sliku Srpkinje silovane i ubijene na KiM:"Doveli ste ljude koji ovde ne pripadaju"

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon obraćanja Vjose Osmani istakao da je njen govor delovao kao neka vrsta "političkog teatra", te zaključio da ništa nije rečeno o tome šta se dogodilo u poslednjih 6 meseci na Kosovu i Metohiji.

- Ovo je neka vrsta političkog teatra. Bio sam u potpunosti fokusiran na izveštaj koji je dala Karolina Zijade, a ovo što smo do sad slušali, bila je kao da je neki sudski proces za suđenja Srbima, ratni proces za nešto što se desilo pre 25 godina, nijedna reč nije rečena o izveštaju šta se dogodilo u prethodnih 6 meseci - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Kurir

- Doveli ste ljude koji ovde ne pripadaju, ni diplomatskom horu ni savetnicima. Što nas niste obavestili ko će da bude član svake delegacije. Da li zaista verujete da nije bilo silovanih Srpkinja na Kosovu, mogu da vam pokažem Maricu Minić iz Bijelog Polja sa Kosova. Ta žena je bila silovana nekoliko puta, a onda zaklana. Ali to nije bila tema našeg današnjeg sastanka, molim vas sledeći put nas barem obavestite, jednog kao osnivača UN, da će neki građani dovesti neki ljudi kako bi krivicu svalili na drugu stranu. I da vas pitam jedno pitanje, jel ste čuli da je Srbija prikazala neke iranske dronove u Srbiji, ja nikada nisam video nikakav iranski dron, to se nije desilo - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da tema današnjeg sastanka nisu bili ratni zločini.

Ovde smo da razgovaramo o izveštaju i mogućim posledicama. O iranskim dronovima, da svi čujete istinu: Nikada u Srbiji niko nije video nikakav iranski dron, to se nije desilo - naglasio je Vučić.

Bonus video:

01:38

Predsednik Vučić na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track