Šutanovac o politici DS: Vučič je bio najbolji, a sad je diktator!
Foto: Tanjug

Upaljeni alarmi

Šutanovac o politici DS: Vučič je bio najbolji, a sad je diktator!

Politika -
Član Demokratske stranke istakao da oni koji žele najbolje stranci, danas ne smeju da ćute

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da su se u toj stranci "svi alarmi odavno popalili" i da je DS potrošila godinu dana, a da se nije jasno profilisala kao opozicija.

"Ne može mesecima Vučić da bude najbolje što SNS nudi, a onda diktator. Istupila se oštrica koju je DS uvek imala prema lošim stvarima u Srbiji. Zato smo na lokalnim izborima prolazili ispod svakog nivoa, zato veliki broj ljudi ne prepoznaje našu politiku koja nije jasno definisana", rekao je Šutanovac Večernje novosti.

Šutanovac je istakao da oni koji žele najbolje stranci, danas ne smeju da ćute.

"Posle godinu dana stranka koja je na talasu odgovornosti promenila rukovodstvo, mora da sagleda trenutno stanje, da se vidi ko je odgovoran ili zaslužan za sve što se u međuvremenu desilo. Nažalost, neki novi funkcioneri kritiku shvataju napadom, a ne namerom da se izvuče kvalitet. Ja sam 17 godina u stranci i ne treba niko da od mene brani DS", rekao je Šutanovac.

Upitan da li počasni predsedik DS Boris Tadić želi da se vrati na čelo stranke na kojem ga je nasledio Dragan Đilas, Šutanovac je odgovorio da Tadić želi da se DS oporavi što pre jer je to interes i birača te stranke, i svih građana. "Iskreno, ni sa kim nisam razgovarao o tome ko bi mogao da vodi stranku jer to nije tema", rekao je Šutanovac.

Šutanovac je istakao da je privođenje bivšeg direktora Kolubare Nebojše Ćerana pođednako skandalozno kao privođenja predsednika opština iz DS u Bojniku, Prokuplju, Vlasotincu, Leskovcu, Despotovcu, ali DS na to nije adekvatno reagovala. Na pitanje da li će DS ostati na vlasti u Beogradu, Šutanovac je odgovorio da su Beograđani na prošlim izborima dali ubedljivu podršku Đilasu i demokratama.

"Nažalost, naši partneri iz SPS se vode dnevno-političkim interesima i dozvoljavaju sebi da ceo grad uvedu u političku avanturu prekomponovanja vlasti. To će doneti ogromnu štetu gradanima, jer je Beograd izuzetno napredovao u proteklom periodu", rekao je Šutanovac.

Đilas ranije hvalio Vučića, sad ga kudi
Đilas ranije hvalio Vučića, sad ga kudi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track