(FOTO) SIMBOLIČNI SUSRET NA MOSTU: Vučić Kolindi poklonio buket cveća
Foto: Beta Domagoj Opacak

Istorijski susret

(FOTO) SIMBOLIČNI SUSRET NA MOSTU: Vučić Kolindi poklonio buket cveća

Politika -

ZAGREB/BEOGRAD - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić počeli su danas u Dalju u Hrvatskoj susret tokom kojeg je predvidjeno potpisivanje Deklaracije o unapredjenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja.

Hrvatska predsednica dočekala je mandatara za sastav Vlade Srbije oko 11.00 časova na mostu izmedju Erduta i Bogojeva, odnosno na graničnom prelazu Srbije i Hrvatske.

Oni su potom u Dalju obišli rodnu kuću Milutina Milankovića i razgledali stalnu postavku izložbe o životu i delu tog astronoma, matematičara i klimatologa.

U podne je predviđen susret u Dalju s predstavnicima srpske nacionalne manjine, a zatim Vučić i Grabar-Kitarović odlaze u Srbiji gde će poslepodne u Tavankutu razgovarati s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji.

Bilateralni susret predvidjen je kasnije poslepodne u Subotici gde će biti potpisana Deklaracija o unapredjenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja.Prema najavama iz pres službe predsednice Hrvatske, izjave su predvidjene oko 17.00 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track