KUBUROVIĆ SA ŠEFOM MISIJE OEBS: Saradnja izuzetno dobra, ali ima mesta za napredak
Foto: Marina Lopičić

Unapređenje pravosuđa

KUBUROVIĆ SA ŠEFOM MISIJE OEBS: Saradnja izuzetno dobra, ali ima mesta za napredak

Politika -

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i šef Misije OEBS u Srbiji Peter Burkhard razgovarali su danas o saradnji u oblasti unapređenja efikasnosti pravosuđa i reforme pravosudnog sistema u Srbiji.

Oni su se saglasili da je dosadašnja saradnja bila izuzetno dobra, ali da svakako postoje mogućnosti za unapređenje, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Kuburović se zahvalila ambasadoru za podršku navodeći da je ona bila od velike važnosti u podršci žrtvama i svedocima, obuci sudija, ujednačavanju sudske prakse, kao i jačanju vladavine prava.

Ona je upoznala ambasadora sa planovima Ministarstva pravde u pripremi zakona radi borbe protiv porodičnog nasilja, korupcije i organizovanog kriminala.

Burkhard je istakao da je unapređenje vladavine prava jedna od ključnih reformi u Srbiji, kao i da je otvaranje poglavlja 23 i 24 upravo pokazatelj da je Srbija napravila korake napred.

On je izrazio zainteresovanost i za notarski sistem u Srbiji, kao i za funkcionisanje i rad Državnog pravobranilaštva i Upravnog suda.

Istakao je da će Misija OEBS nastaviti da pruža podršku Srbiji radi unapređenja pristupa pravdi i poboljšanju efikasnosti pravosudnog sistema, i poželeo ministarki Kuburović uspeh, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track