KURIR TV MITING SNS: Vučić nastavio predsedničku kampanju u Subotici
Foto: Kurir TV

KURIR TV MITING SNS: Vučić nastavio predsedničku kampanju u Subotici

Politika -

SUBOTICA - Lider Srpske napredne stranke i predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, predizbornu kampanju je nastavio posetom Subotici.

15.55 Na binu je, uz aplauze i ovacije, izašao Aleksandar Vučić.

On je rekao da je ponosan na to ko je sve pre njega govorio, ističući sportske zasluge Štefaneka i Sagmajstera.

Vučić je za Ištvana Pastora rekao iskren prijatelj srpskog naroda i istakao da je je Srbija domovina Mađarima iz Vojvodine.

"Šta je ono što nudim Mađarima? Ni više, ni manje nego što nudim drugima. Mir, poštovanje i stabilnost i vera jednih u druge", rekao je Vučić.

On je potom podsetio na rezultate rada Vlade Srbije, za koje su i predstavnici međunarodnih institucija rekli da su dobri.

"U svakoj oblasti smo počeli da uvodimo red, od sporta, kulture, pa do toga da smo konačno uredili javne finansija. Od 2016. do 2020. imaćemo veći privredni raste negoijedna zemlja EU, pa vi vidite", rekao je Vučić.

On je poručio svima koji bi da ruše Srbiju da od toga dignu ruke.

"Ne smemo da dozvolimo onima koji su godina urušavali Srbiju da se ponovo vrate na vlast", poručio je lider SNS.

On je na kraju pozvao prisutne da glasaju po savesti, za svoju decu i za budućnost Srbije, završavajući govor rečima: "Živela Subotica! Živela Srbija!".

15.40 Na binu je izašao olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek. On je istakao da su srpski sportisti osvojili brojne rezulate zahvaljujući pomoći Vlade Srbije.

"Da nije bilo pomoći države, mojih roditelja i Subotice, nikad ne bih postao olimpijski šampion. zato ću uvek podržati one koji pomažu sportiste", rekao je Štefanek.

15.30 Predsednik SVM Ištvan Pastor poručio je da je Aleksandar Vučić kandidat te stranke i da će učiniti sve da on bude predsednik Srbije.

"Ne činimo to samo zbog prijateljstva, koje smo gradili godinama, već iz ubeđenja da ćeš biti dobar predsednik Republike", rekao je Pastor Vučiću.

Dodajući da Mađari u Srbiji imaju sva građanska prava, koji je on je potom deo govora održao na mađarskom.

"Nisam poltron. Vodim računa o državnom interesu, zajedničkom interesu i interesu svog naroda i ti interesi se ne isključuju, već prožimaju. A što se tiče prošlosti, to je stvar za istoričare. A kad pričamo o budućnosti, nema bitnijeg od mira i dobrih mađrsko-srpskih odnosa. Iz toga razloga, SVM će učinit sve da Aleksandar Vučić postane predednik već u prvom krugu izbora", poručio je Pastor.

17.28 Prisutnima se obratio šampion u moticiklizmu Gabor Sagmajster.

17.20 Učesnicima mitinga se prvi obratio predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

"Srbija danas ima za koga da glasa, jer su rezultati Aleksandra Vučića garant pobede na predsedničkim izborima", rekao je Mirović.

On je predstavnike opozicije optužio da se finansiraju iz "crnih fondova" i poručio im da će Vučić pobediti na predsedničkim izborima.

"Vojvodina će glasati za Vučića. I ne samo Vojvodina. U Vojvodini više nikad nećemo voditi politiku sukoba, već politiku okupljanja koju predstavlja Aleksandar Vučić", rekao je Mirović, koji je govor završio rečima: "Živeo Aleksandar Vučić!".

17.15 Vučić je ušao u halu, praćen ovacijama i aplauzom prisutnih. Skup je počeo intoniranjem himne "Bože pravde".

17.05 U halu su ušli Aleksandar Vulin, Zorana Mihajlović, Miloš Vučevic, Marko Đurić, Jadranka Joksimović, Igor Mirović, Zoran Đorđević, Vanja Udovičić. Prisutan je Vučićev sin Danilo.

17.00 Zbog velikog interesovanja simpatizera SNS da prisustvuju mitingu neki od njih morali su da ostanu ispred sportske hale. S tribina se vijore zastave Srbije i zastave SNS i koalicionih partnera.Spremljeni su i baloni u bojama srpske zastave koji ce biti pušteni. Okupljeni kandiraju "Srbija", očekuje se ulazak funkcionera u halu, a zatim i dolazak Aleksandra Vučića.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track