MIHAJLOVIĆEVA O OTVARANJU POGLAVLJA: Setiti se svih, od Đinđića do Dačića
Foto: Zorana Jevtić

Uoči otvaranja u Briselu

MIHAJLOVIĆEVA O OTVARANJU POGLAVLJA: Setiti se svih, od Đinđića do Dačića

Politika -
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović poručila je danas da je otvaranjem prvih pregovoračkih poglavlja sa EU stavljena tačka na sve dileme o tome kuda Srbija ide.

Mihajlović je rekla da Vlada Srbije, koju vodi premijer Aleksandar Vučić, jasno poručuje - da Srbija ide pravcem EU i više je niko ne može vratiti s tog puta.

Prema njenim rečima, danas bi trebalo se setiti se svih koji su u prethodnih 15 godina dali svoj doprinos da Srbija otvori prva pregovaračka poglavlja - od vlada koju su vodili premijeri Zoran Đinđić i Vojislav Koštunica, kao i vlade Mirka Cvetkovića i bivšeg predsednika Borisa Tadića, pa do vlade Ivice Dačića.

"Politika premijera Vučića dala je konačan doprinos da Srbija danas u Briselu otvori prva poglavlja. Dosta je Srbija plaćala cenu svog nesvrstavanja. Od danas se zna, Srbija ide u EU i postaće punopravni član Unije zbog građana Srbije, njihovog boljeg životnog standarda i još jače ekonomije", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da, otvaranje poglavlja znači i otvaranje još značajnijih političkih i društvenih perspektiva zemlje.

"Srbija i ovim pokazuje da je stub stabilnosti u našem, po pravilu, nestabilnom regionu”, istakla je Mihajlović, a saopšteno njenog kabineta.

Ona napominje da tokom postupka predstoji dosta posla i da će se na kraju pregovora ostvariti osnovni cilj ove vlade, a to je moderna, bezbedna, ekonomski razvijena i pristojna Srbija.

"Na tom putu očekujemo i pomoć naših prijatelja članica EU, ali Srbija na ovom putu neće zaboraviti i sve naše istorijske prijatelje", kaže ministarka Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track