SKUPŠTINA PUNA LOPOVA: Ukrali 20 kompjutera i televizor!
Foto: Fonet Nenad đorđević

Opelješen parlament, nestala vredna tehnika

SKUPŠTINA PUNA LOPOVA: Ukrali 20 kompjutera i televizor!

Politika -
Policija obavila uviđaj, podneta krivična prijava protiv N. N. lica, a zaposleni će morati na poligraf, kaže Jana Ljubičić, generalna sekretarka

BEOGRAD - Iz zgrade Narodne skupštine u Ulici kralja Milana ukradeno je čak 20 kompjutera i jedan televizor, saznaje Kurir.

Taj šokantan podatak otkriven je tokom vanrednog popisa pre oko mesec dana.

- Stvari su volšebno nestajale iz Skupštine u Kralja Milana, pa smo odlučili da napravimo vanredan popis. Šokirali smo se kad smo utvrdili da u magacinu nedostaje čak 20 kompjutera i jedan televizor - kaže izvor Kurira i dodaje:- Niko ne zna na koji način je ta oprema nestala. Nije to igla pa da može tek tako da se iznese. Očigledno je da je u ovome učestvovalo više ljudi. Odmah su obavešteni nadležni, policija je više puta dolazila i ispitivala zaposlene.

Da li radi video-nadzor...Zgrada Skupštine u Kralja Milana
Da li radi video-nadzor...Zgrada Skupštine u Kralja Milana

Zanimljivo je da je ulaz u skupštinu u Kralja Milana, u kojoj se nekada zasedalo, pokriven kamerama, ali to očigledno nije otežalo posao lopovima. Kreće istragaNaša saznanja potvrdila je i Jana Ljubičić, generalna sekretarka Narodne skupštine.- Svi zaposleni u službama Skupštine će biti ispitani na poligrafu. Ovde je reč o krađi i odmah smo reagovali. Policiji smo podneli krivičnu prijavu protiv N. N. lica. Dostavili smo im sve potrebne podatke i dokumentaciju za dalju istragu - kaže Ljubičićeva i dodaje:

- Istovremeno sam osnovala komisiju interne kontrole, koja će postupiti u skladu s pravilima državne službe. Nadam se će istražni organi utvrditi ko je odgovoran, jer je reč o najvišem zakonodavnom telu.Šut-karta za načelnika

Predsednica Skupštine Maja Gojković kaže za Kurir da je dobila obaveštenje od generalne sekretarke da je ukradeno 20 kompjutera i televizor.- Očekujem da će policija što pre reagovati i pronaći počinioce, ali i odgovorna lica.Kako saznajemo, doskorašnji načelnik IT sektora u Skupštini Zoran Milković smenjen je pre dvadesetak dana s te funkcije, a spekuliše se da je to učinjeno upravo zbog skandala u vezi s krađom računara.

Dragan Šormaz foto: Fonet Nenad Đorđević
Dragan Šormaz foto: Fonet Nenad Đorđević

Kradu šta stignuOPLJAČKALI I ŠORMAZA

Na meti lopova u skupštinskim prostorijama nedavno je bio i Dragan Šormaz iz SNS, koji ima kancelariju u zdanju u Kralja Milana.- Ukradena su mi dva eksterna hard-diska. Slučaj sam prijavio policiji, ali nemam informaciju dokle se stiglo sa istragom - kaže on.Kako saznajemo, u prethodnih mesec dana bilo je još nekoliko „sitnih“ pljački. Tako su službenicima nestajale pare i mobilni telefoni. Uviđaj su obavile kriminalistička policija i policija Starog grada, a lopovi još nisu pronađeni.

Raniji skandali u Skupštini

- 2010. poslanici G17 plus Snežani Stojanović Plavšić ukraden laptop u toaletu- 2009. dvoje službenika Skupštine neovlašćeno je vršljalo po računarima poslanika, u kojima su bila i poverljiva dokumenta

ReagovanjaZoran Babić, SNS Uhvatiti lopoveŠokiran sam tom vešću! Nadležni organi moraju da sprovedu temeljnu istragu i ne sumnjam da će počinioci biti uhvaćeni i kažnjeni.Borislav Stefanović, DSImovina nam nije bezbednaTo je za svaku osudu. Policija mora što pre da utvrdi koje to učinio. Očigledno da ni naša imovina nije bezbedna u tim prostorijama.Aleksandar Jugović, SPO-DHSS; Začuđen samČudi me da je tako nešto moglo da se desi, pošto postoji obezbeđenje. Očekujem da će kradljivci biti što pre otkriveni.Ðorđe Milićević, SPSDa se više ne ponoviTo je stvar za nadležne državne organe, koji moraju što pre da odreaguju, pronađu i procesuiraju počinioce, kako se takve stvari nikad više ne bi događale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track