SNP: Hitno raskinuti Briselski sporazum i prekinuti pregovore sa teroristima iz Prištine
Foto: Dala Branisalva Majdarević

SNP: Hitno raskinuti Briselski sporazum i prekinuti pregovore sa teroristima iz Prištine

Politika -

BEOGRAD - Srpska narodna partija (SNP) pozvala je danas Vladu Srbije da hitno raskine Briselski sporazum i obustavi pregovore sa Prištinom zbog pritiska Evropske unije da Srbija pristane na dodelu međunarodnog pozivnog broja "lažnoj državi Kosovo".

Time se, kako naovodi SNP poništava suverenitet Srbije i priznaje nezavisnost lažne države Kosovo.

"Srbija kao suverena i dostojanstvena država, ne može da pristane na dalje ponižavajuće ultimatume i pritiske od strane Evropske unije" dodaje SNP u saopštenju.

SNP smatra da predstavnici države Srbije više ni minute ne smeju da pregovraju sa "teroristima iz Prištine" koji su, kako navodi, "izgradili lažnu drzavu Kosovo na trgovini ljudskim organima, drogom i oružjem."

Ta stranka podseća da je od početka bila protiv Briselskog sporazuma i ukazivala da on nije u nacionalnom interesu Srbije, a to se, kako ukazuje pokazuje tačnim, jer ni jedna tačka tog sporazuma koja se tiče interesa Srbije nije ispunjena, a posebno formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

"Brisel insistira da samo Beograd ispunjava ono što je u interesu separatista u Prištini, kao što sada traži da prihvati sve ucene oko pozivnog broja, ali i da se odrekne Trepče, imovine Telekoma Srbije kao i sve druge svojine države Srbije u južnoj srpskoj pokrajini", navodi se u saopštenju.

SNP smatra da se na primeru Republike Srpske videlo da je moguće zaštiti srpski nacionalni interes i teritorijalni integritet i suverenitet, odlučnom i beskompromisnom politkom uz, kako ističe, "podršku i razvoj najboljih političkih, ekonomskih i vojnih odnosa sa Rusijom i njenim liderom Vladimirom Putinom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track