VUČIĆ: Da li je Suljo bio nekada u Južnom Tirolu, jel zna tamo ijedno mesto!
Foto: KURIR

Neodgovorno ponašanje lidera SDA Sandžaka

VUČIĆ: Da li je Suljo bio nekada u Južnom Tirolu, jel zna tamo ijedno mesto!

Politika -
Vučić je rekao da nije mnogo zabrinut zbog toga šta govori Ugljanin, ali je dodao da ne potcenjuje nacionalističke i šovinističke strasti koje neki raspiruju

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije zabrinut pozivima lidera Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina na autonomiju Raške oblasti po principu Južnog Tirola, ali je dodao da je takvo ponašanje neodgovorno.

"Da li je Suljo bio nekada u Južnom Tirolu, jel zna i jedno mesto u Južnom Tirolu...", zapitao je premijer istakavši da građani Raške oblasti, odnosno Sandžaka imaju jednaka prava kao i oni u Južnom Tirolu.

Vučić je rekao da nije mnogo zabrinut zbog toga šta govori Ugljanin, ali je dodao da ne "potcenjuje nacionalističke i šovinističke strasti koje neki raspiruju".

"Država Srbija će preduzimati sve mere u skladu sa zakonom i Ustavom. Ali, pogledajte koliko je to neodgovorno ponašanje.

Samo tri opštine sa većinskim bošnjačkim stanovništvom koje pazimo, čuvamo i sa kojima želimo da radimo", rekao je premijer.Zapitao je kakav bi odgovor Ugljanina bio na to što neki neodgovorni ljude govore o 61 opštini i dva grada u Republici Srpskoj.

"To je malo više od tri opštine, a ja o tome ne dam da se govori jer to nije odgovorna i ozbiljna politika. Nek povedu pojedini političari iz Pazara računa o tome da li se ponašaju odgovorno, ozbiljno i da li se ponašaju u interesu svog naroda", rekao je Vučić.

Poručio je da će se Vlada Srbije ponašati u interesu svog naroda i štitiće svoj integritet i suverenit ne ugražavajući bilo koga.

"Mi ne mislimo da imamo neke probleme, sem ekonomske koje rešavamo zajedno sa bošnjačkim prijateljima", kazao je premijer koji je ponovio da će Vlada Srbije raditi u intersu svog naroda, te da će štititi svoj integritet i suvernitet.

A ekonomske probleme rešavaćemo zajedno sa bošnjačkim prijateljima, dodao je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track