VUK JEREMIĆ POSLE 5 KRUGA GLASANJA: Nastavljamo kampanju dalje do završne faze
Foto: Dragan Kadić

VUK JEREMIĆ POSLE 5 KRUGA GLASANJA: Nastavljamo kampanju dalje do završne faze

Politika -

NJUJORK - Vuk Jeremić, kandidat za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, izjavio je da je današnji, peti krug glasanja u Savetu bezbednosti potvrdio da se, kako je naveo, "konstantno rangiramo pri samom vrhu liste kandidata".

"Ovaj put se nalazimo na drugom mestu", rekao je Jeremić dodajući da nastavljaju kampanju iz pozicije "prvoplasiranog u istočnoevropskoj grupi", a pred završnu fazu izbora u kojoj stalne članice SB imaju mogućnost da najave upotrebu veta.

PETA RUNDA GLASANJA ZA GENERALNOG SEKRETARA UN: Vuk Jeremić zauzeo drugo mesto

Vuk Jeremić, kandidat Srbije za generalnog sekretara UN, izbio je danas na drugo mesto posle pete runde glasanja, dok je na prvom mestru i dalje bivši portugalski premijer Antonio Gutereš.Gutereš je osvojio 12 pozitivnih, dva negativna i jedan neodređeni glas, a Jeremić osam pozitivnih, šest negativnih i jedan neodređeni glas.

Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak je u petoj rundi dobio osam pozitivnih, sedam negativnih i nula neodređenih glasova, dok je argentinska ministarka spoljnih poslova Suzana Malkora osvojila sedam pozitivnih, sedam negativnih i jedan neodređeni glas.

Prethodna runda održana je 9. septembra i tada je bivši portugalski premijer Gutereš ponovo bio prvi dok je Jeremić osvojio najbolji do tada rezultat - bio je treći sa dva pozitivna glasa više nego ranije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track