Najnovije vesti

ŠOK I NEVERICA U VRANJU: Ruski gazda fabrike kradom izneo mašine iz hale i NESTAO prošlog vikenda?! Zbrisao preko noći, 300 radnika ostavio na "odmoru" (FOTO)
Foto: Printscreen/TV Prva

prvi čovek "Spilita" otišao preko noći

ŠOK I NEVERICA U VRANJU: Ruski gazda fabrike kradom izneo mašine iz hale i NESTAO prošlog vikenda?! Zbrisao preko noći, 300 radnika ostavio na "odmoru" (FOTO)

Srbija

VRANJE - Rukovodstvo Vranja iznenađeno je odlukom kompanije "Spilit" da takoreći preko noći iznese mašine iz proizvodnih hala i nestane iz ovog grada, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Vranja za privredu Nenad Veličković.

 

"Spilit" je ruska firma koja je u Vranje stigla 2017. godine i počela proizvodnju nameštaja u zakupljenih pogonima Jumka. "Rukovodstvo grada je iznenađeno odlukom da je ova ruska kompanija takoreći preko noći iznela mašine iz svojih proizvodnih hala i nestala", kaže Veličković.

 

1 / 4 Foto: TV Prva printscreen

 

Veličković kaže da gradska vlast na svaki način pokušava da s1tupimo u kontakt sa rukovodstvom Spilita ali da na njihove pozive niko ne odgovara.

 

Prema njegovim rečima, gradska vlast je ranije imala odličnu saradnju i dobre kontakte sa ljudima iz "Spilita".

 

"Čak su bili zainteresovani i u razgovoru izrazili želju da u slobodnoj zoni prošire proizvodnju i da kupe zemljište kako bi napravili svoje proizvodne pogone", kaže on i ponavlja da su iznenađeni i zatečeni ovakvom odlukom.

 

foto: TV Prva printscreen

"Spilit" je u Vranju proizvodnju počeo sa 130 radnika a sada ih je bilo i duplo više, procenjuje Veličkovic, dodajući da gradska vlast ne raspolaže relevantnim podacima o neisplaćenim zaradama.

 

"Nadležnost grada ne postoji, oni su privredno društvo i nismo imali nikakve poslovne odnose sa njima", rekao je on i dodao da Spilit nije ništa dobio od grada Vranja već je halu i zemljište zakupljivao od Jumka.

 

foto: TV Prva printscreen

Prema poslednjoj objavi u registru privrednih društava kod Agencije za privredne registre 20. maja ostavku na mesto direktora "Spilita" podneo je Ivan Tripković. U tom registru navedeno je da je 49 odsto "Spilita" u vlasništvu beogradskog "Hollodexa" dok je 51 odsto u vlasništvu ruskog partnera OOO Korolj Divanov.

 

Kompanija Spilit je 2017. godine u iznajmljenom pogonu Jumka otvorila fabriku za proizvodnju nameštaja. Tada su zaposlili 130 radnika i najavili da će za nekoliko godina imati oko 1.000 zaposlenih. Spilit je pre mesec dana otvorio i pogon u Somboru, gde je zaposleno oko 40 radnika.

 

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva/Foto: TV Prva printscreen)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...