SUTRA SAHRANA PRVE ŽRTVE KORONE U SRBIJI: Kikinđanina neće ispratiti porodica, evo zašto
Foto: JP Kikinda

preduzete sve zaštitne mere

SUTRA SAHRANA PRVE ŽRTVE KORONE U SRBIJI: Kikinđanina neće ispratiti porodica, evo zašto

Srbija -

R.B. (59) iz Kikinde, prva žrtva koronavirusa, biće sahranjen u sredu, u 13 sati, na Centralnom groblju u Kikindi.

To je za Kurir potvrdila Branka Živaljević, šef Službe groblja JP “Kikinda”.

- Pogrebu neće prisustvovati najmiliji preminulog čoveka, budući da se njegova supruga, ćerka i sin nalaze u samoizolaciji. Nadležne službe izdale su sve potvrde kako bi se posmrtni ostaci našeg sugrađanina dopremili iz Novog Sada do naše kapele. To će učiniti jedna kikindska pogrebna firma. Mi smo već preduzeli sve mere. Dezinfikovali smo kapelu. Sahranu će obaviti naši radnici koji će imati maske, zaštitna odela i rukavice- rekla je Živaljević.

Podsetimo, R. B. (59), penzioner iz Kikinde, radni vek završio je u Odeljenju Sektora za vanredne situacije Kikinde, a iza sebe je ostavio suprugu, koja je medicinska sestra, ćerku i sina. On je preminuo 20. marta u u novosadskoj Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine.

Preminuli Kikinđanin bio je komšija prvoobolelog pacijenta (61) iz ovog grada, koji se takođe nalazi na “veštačkom plućima” u Novom Sadu.

Rigoroznim merama u borbi protiv širenja virusa korona u Kikindi, jednom od tri najveća žarišta u Srbiji, obuhvaćene su i sahrane.

- Ograničen je broj lica koja mogu da prisustvuju sahranama, a najviše je deset. Sahrane obavljamo do 15 sati - kaže Živaljevićeva i dodala da su osobe koje imaju više od 65 godina, a žele da prisustvuju sahrani, u obavezi da od policije dobiju jednokratnu potvrdu kojom im se dozvoljava da budu na otvorenom.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track