Bivši radnici Zastave zahtevaju posao

Protest

Bivši radnici Zastave zahtevaju posao

Srbija -
Proglašeni za tehnološki višak, protestovali su i ušli u zgradu Skupštine grada tražeći sastanak sa gradonačelnikom

KRAGUJEVAC - Više od 100 bivših radnika kragujevačke "Zastave" koji su proglašeni za tehnološki višak, danas su protestovali i ušli u zgradu Skupštine grada tražeći sastanak sa gradonačelnikom. Udruženje radnika Zastava automobili zahteva da se za više od 850 radnika koji su ostali bez posla, nađe zaposlenje. Socijalni program i njihova obuka ističu 28. februara. Oni traže da se radnicima koji imaju pet godina do penzije obezbedi socijalna naknada do penzionisanja.

Bivši radnici Zastave ostali su bez posla pre dve godine kao tehnološki višak, a dobili su po 300 evra otpremnine po godini staža.

Po socijalnom programu do 28. februara 2013. godine primaju mesečne naknade od 19.000 dinara uz obavezu da pohađaju obuku za prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju.

Za to vreme država im plaća doprinose za zdravstveno i penziono osiguranje.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je, posle polusatnog razgovora s bivšim radnicima Zastave, izjavio da će posredovati kod državnih organa da se nađe rešenje.

Dodao je da će za ponedeljak zakazati sastanak sa predstavnicima Fijatovih kooperanata da bi se utvrdilo da li oni mogu da zaposle neke od tih radnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track