Vozač zavejanog autobusa za Kurir: Putnici su dobro, imamo goriva!
Foto: Saša Urošev

Smetovi kod Stajićeva

Vozač zavejanog autobusa za Kurir: Putnici su dobro, imamo goriva!

Srbija -
Od 21 i 15 sati se nalazimo dva kilometra od motela „Trofej“ kod Stajićeva. U autobusu je 23 putnika, među kojima i jedna šestogodišnji dečak- kaže Atila Kekenj, vozač kikindskog „Autoprevoza“

ZRENJANIN/KIKINDA: Čekaju da putari raščiste smetove!-U profesionalnoj karijeri nisam zapamtio ovakvu oluju. Sinoć je bilo kao u košmaru. Vetar je zavijao, nanoseći na drum ogromne smetove. Na nekim mestima je po mojoj proceni bio i do četiri metra visine. Krenuli smo u 20 sati iz Beograda, ali do Kikinde još nismo stigli. Oko 21 i 15 sati, ostali smo zarobljeni u dugoj koloni, na neka dva kilometra od motela „Trofej“ kod Stajićeva. Među putnicima nije bilo panike- kaže za Kurir Atila Kekenj, vozač kikindskog „Autoprevoza“ i nastavlja:

-U autobusu je 23 putnika. Među njima i jedan šestogodišnji dečak sa majkom. Svi su dobro, ali ih već izdaje strpljenje. Svesni smo da se ne može protiv ćudljive prirode, ali nam se čini da su putari zakazali- rezignirano priznaje Atila.

On kaže da su pripadnici Vatrogasno-spasilačke službe uspeli da se tokom prepodnevnih sati probiju do njih i doture im deset litara nafte:

-Srećom, kada smo sinoć iz Beograda krenuli za Kikindu, u rezervoaru je bilo dovoljno goriva pa putnicima nije bilo hladno. Čak smo primali putnike iz automobila kojima je nestalo goriva. Jedan čovek iz obližnje vikendice ponudio nam je pomoć, pa su neki putnici otišli do njega da se malo ogreju i okrepe- kaže Atila.On se nada da će ekipe Zimske službe uspeti sa teškom mehanizacijom da probiju smetove, i da će u toku popodnevnih sati uspeti da dođu u Kikindu.

Ne mogu da preuzmu telo pokojnika

Teškom mehanizacijom čisti se i prilaz Bogarašu, selu sa svega nekoliko stotina stanovnika kod Sente:

-Ne pamtimo da je prethodnih zima ovako jak vetar napravio smetove . Jutros je preminuo jedan stariji meštanin,ali on još nije odnet u senćansku bolnicu. Očekujemo da uskoro bude raščiščen ulaz u selo- kaže za Kurir Agneš Repecki, sekretarka MZ Bogaraš.

Ne saobraćaju autobusu za BeogradAutobuski saobraćaj prema Beogradu je u prekidu. Izuzev otkazanog polaska u 11 i 30 sati za Novi Sad, jutarnji polasci ka ovom gradu su realizovani. Saobraća se odvija usporeno, ali po redu vožnje i prema Subotici. Prigradksi saobraćaj funkcioniše po redu vožnje i bez kašnjenja- kažu nadležni u kikindskom „Autoprevozu“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track