VUJOŠEVIĆ: Skandalozno suđenje protiv Zvezde
Foto: Beta

Reakcija posle derbija

VUJOŠEVIĆ: Skandalozno suđenje protiv Zvezde

Košarka -
Imali smo nejednak kriterijum kada se svira namerna lična greška ili faul koš, rekao je trener Partizana

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je posle poraza u derbiju protiv Crvene zvezde da je suđenje u bilo skandalozno i da arbitri nisu imali pođednak kriterijum prilikom dosuđivanja grešaka i nesportskih faulova.„Različita dva poluvremena, jako loša treća četvrtina, umesto da prelomimo meč vratili smo protivnika u igru. Suđenje je bilo skandalozno, imali smo nejednak kriterijum kada se svira namerna lična greška ili faul koš. Utakmica na jednu loptu je mnogo više od toga, kada bi kao domaćini trebalo da imamo objektvno suđenje“, rekao je Vujošević.Na pitanje zašto Aleksandar Pavlović ne počinje meč u prvoj petorci, trener crno-belih je rekao da za to postoji razlog.„Saša je igrač koji ulazi sa klupe, ali prva postava su oni koji igraju kada se utakmica rešava. On je istegao preponu, nije ništa opasno, ali Zveda je posle toga pametno koristila takvu situaciju“, kazao je Vujošević.

Crveno-beli su savladali Partizan sa 75:72 posle preokreta i učvrstili vođstvo na tabeli nacionalne Superlige s maksimalnim učinkom, dok Partizan ima trijumf manje.

Košarkaš Partizana Aleksandar Pavlović rekao je, posle poraza od Crvene zvezde da je njegova ekipa pretrpela dva neuspeha, ali da ne sme da klone duhom. "Ovo su sad već dva uzastopna teška poraza, ali glava gore. Ako klonemo duhom, možemo da igramo samo sve gore i gore. Duga je sezona, idemo na titulu. Dobro smo počeli utakmicu, ali ne znam iz kog razloga smo stali u trećoj i četvrtoj četvrtini. Svaka čast Zvezdi, borila se do samog kraja i pobedila", kazao je Pavlović.

Davis Bertans je kazao da je Zvezda sa mnogo većom energijom odigrala drugo poluvreme.

"Vodili smo 15 razlike na poluvremenu, oni su to uspeli da stignu i da se približe na pet. Utakmica je posle toga bila otvorena i Zvezda je pobedila. Jednostavno krenula je sa mnogo većom energijom u drugom poluvremenu. Ovo je poraz ko poraz, moramo da se koncentrišemo na sledeću utakmicu i pobedimo", naveo je Bertans.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track