VUJOŠEVIĆ: Zadovoljan sam, ali daleko smo od titule
Foto: Marina Lopicic

Utisci posle prvog meča finala

VUJOŠEVIĆ: Zadovoljan sam, ali daleko smo od titule

Košarka -
Vujošević je kazao da ekipa Zvezde sigurno može mnogo bolje i da će to uraditi u narednom susretu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je zadovoljan večerašnjom pobedom protiv Crvene zvezde u prvoj utakmici finalne serije Superlige, ali da je njegova ekipa daleko od šampionske titule.

"Jako sam zadovoljan pobedom u prvoj utakmici koja je jako važna, ali smo daleko od ostvarenja cilja. Čak i ekipa koja dođe do dve pobede je daleko od šampionske titule", rekao je Vujošević novinarima u beogradskoj hali Pionir.

Partizan je kao domaćin pobedio Zvezdu sa 82:54 i tako poveo sa 1:0 u finalu plej-ofa.

"Odigrali smo sa velikom željom, ispoštovali sve taktičke zamisli. Igrali smo disciplinovano, čvrsto u odbrani i pametno u napadu. Imali smo oscilacija, naročito početkom treće četvrtine, što je najvažniji deo utakmice i to pokazuje da imamo mnogo toga da popravimo", kazao je trener crno-belih.

Vujošević je kazao da ekipa Zvezde sigurno može mnogo bolje i da će to uraditi u narednom susretu.

Kapiten Partizana Vladimir Lučić rekao je da je njegov tim ubedljivom pobedom nad Crvenom zvezdom skinuo sa sebe pritisak i prebacio ga na rivala.

„Odigrali smo dobro od samog početka. Ovo je tek početak, borbe nas tek očekuju. Skinuli smo pritisak sa sebe i prebacili na njih. Mnogo bismo izgubili da smo poraženi. Ovih 20 poena ne znači ništa, u petak se igra nova utakmica“, rekao je Lučić.

„Imali smo situaciju ranije ove sezone da smo se opustili i u slavljeničkoj atmosferi ušli u utakmicu. Nadam se da smo naučili nešto iz toga i da se takve situacije neće ponavljati“.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dragan Milosavljević sa 28 poena, ali je odigrao i dobru odbranu na Igoru Rakočeviću.

„Svi igrači su motivisani za derbi, a ovo finale se igra za trofej i sigurno je da će svi izaći maksimalno. Osećam se jako dobro, publika je nosila ceo tim. Razigrao sam se, nisam mnogo ni razmišljao o svojoj igri. Sigurno treba očekivati reakciju Zvezde u petak. Oni će sigurno igrati bolje, biće mnogo motivisani“, rekao je Milosavljević.

Milosavljević je naglasio da razlika od 28 poena nije realna.

„Na kraju nije bila realna razlika. Imali smo veći pad početkom treće četvrtine, ali uspeli smo da neverovatnim trojkama zaustavimo njihov nalet i nekim trojkama otišli na razliku koja sigurno nije ni realna. Mi smo imali više odmora, ali oni su u ritmu. Biće sigurno jako teško dalje“, rekao je Milosavljević.

Krilo crno-belih Davis Bertans rekao je da ovako visoka razlika ne pokazuje realno stanje stvari.

„Do te razlike smo došli u samom finišu. Dobro smo počeli, zaustavili smo Rakočevića u prvih deset minuta. U drugom poluvremenu smo na početku izgubili ritam. Posle toga smo se vratili sa mnogo jakom energijom, vratili deset razlike, a posle toga i 20 i mirno priveli meč kraju. Treba dobro da se spremimo za sledeću utakmicu i ovu zaboravimo što pre“, rekao je Bertans.

Trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Partizan stekao veliku prednost pobedom u prvom duelu.

"Loše smo počeli, Partizan je stekao veliku prednost. Bili su bolji u svim segmentima igre. Nametnuli su čvršću igru, mi smo na kratko prišli, ali nedovoljno da uvedemo utakmicu u neizvesnu završnicu. Pokušaćemo da budemo bolji u narednom duelu", rekao je Radonjić.

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Igor Rakočević rekao je da je Partizan bio bolji u svim elementima igre , ali da veruje da njegova ekipa može da odigra mnogo bolje u drugom meču.

"Mislim da je Partizan bio bolji u svim elementima igre. Mnogo je uticao na nas loš početak u kome su počeli serijom od 10:0. Posle toga je bilo mnogo teže igrati. Biće teško u nastavku, njima je samopouzdanje sigurno na visokom nivou. Mislim da imamo snage da zbijemo redove...Sigurno možemo mnogo bolje u petak", rekao je Rakočević.

Zvezdin bek se oporavlja od povrede, zbog koje je jako malo igrao u polufinalnoj seriji, a sada je kazao da se oseća bolje.

"Bolje sam fizički. Nisam u onoj formi u kojoj sam bio pre par nedelja, ali mora bolje" rekao je Rakočević.

Plejmejker Demarkus Nelson kazao je da ekipa mora da promeni mentalitet za drugu utakmicu.

"Igrali su čvrsto i ako hoćemo da pobedimo, moramo i mi tako. Oni su se mnogo bacali i skakali za svaku loptu, čak i kada su ubedljivo vodili. Tu je razlika u mentalitetu, tu utakmica počinje. Ako nemaš mentalni pristup da želiš da se boriš i takmičicš čovek na čoveka, oči u oči, bez odstupanja, ne treba ni da izlaziš na parket. Reći ću to i svojim saigračima, moramo da popravimo to za drugu utakmicu", rekao je Nelson. Najbolji igrač Zvezde Raško Katić kazao je da nije očekivao ovakav meč.

"Definitivno nismo očekivali ovakvu utakmicu. Očekivali smo tvrđu utakmicu, ali ne ovakvu razliku. Prišli smo u drugom poluvremenu na četiri poena zaostatka, ali oni su nas zaustavili i popravili rezultat. Uradićemo sve da se za jedan dan oporavimo", rekao je Katić.

Druga utakmica igraće se u petak, 7. juna od 19.00 u hali Pionir, a domaćin će biti Zvezda. Šampion Srbije postaće ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track