NAŠA GLUMICA OSTAVILA JE VERENIKA ZBOG KOLEGE: U braku imali sve, zadesile ih NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE, a on je voleo do sudnjeg dana
Foto: Printscreen YouTube

BILI SU JEDAN OD NAJLEPŠIH PAROVA

NAŠA GLUMICA OSTAVILA JE VERENIKA ZBOG KOLEGE: U braku imali sve, zadesile ih NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE, a on je voleo do sudnjeg dana

Kultura -

Glumac Zoran Radmilović plenio je na sceni i osvajao srca publike neverovatnim talentom. Svaki put pozdravljen je ovacijama, a najveća podrška bila mu je supruga Dina Rutić Radmilović, koja je takođe bila glumica.

Zoran Radmilović, Radovan III
foto: Printscreen YT

Lepotica o kojoj su ispričane legende rođena je 1943. godine u Dobrom Selu, kao ćerka glumačkog para Jože i Ivke Rutić. Brzo se našla na filmskom platnu. Lepoj Dini koja je odskakala od sredine, nudili su ulogu za ulogom, pa je sa samo 21 godinom kao studentkinja dobila glavnu ulogu u filmu "Prometej sa otoka Viševice" 1964. godine.

Biće moja žena

Dina je volela da na filmskom platnu gleda francuskog glumca Filipa Žerara, a o suprugu sa kojim je igrala u TV drami Moma Kapora "Provod", rekla je da je izuzetan glumac i radovala se njihovoj novoj saradnji. Jer je sa Zoranom bilo lako raditi.

Dina Rutić
foto: Printscereen

Radmilovića je Dina brzo očarala pa su ostale upamćenje njegove reči: "Ova mala će biti moja žena". Izgovorio ih je naglas dok je ona prolazila pored njega, na putu do fakulteta. Ni ona nije bila ravnodušna prema njemu .Naprotiv. Ostavila je zbog njega verenika - visokog plavušana i udala se za 10 godina starijeg kolegu sa kojim je započela život u njegovom malom stanu.

Nije bilo teško Dini da zbog Zorana napusti ogroman i raskošan stan svojih roditelja. Nakon uloga u filmovima "Omnibus 3", "Most", ali i brojnih televizijskih pojavljivanja postala je jedna od najpopularnijih mladih glumica u Jugoslaviji.

Strogo pravilo

Venčali su se 1966. godine. Svedoci njihove ljubavi govorili su da su njih dvoje bili rođeni jedno za drugo. I imali su važno pravilo o braku - nikada u kući nisu pričali o poslu.

Dina Rutić, Zoran Radmilović
foto: Printscreen YouTube

Zoran je sa mnogo ljubavi brinuo o svojoj supruzi koja je poput njega bila vedra i što je najvažnije, veoma skromna.

- Ja imam svega dovoljno i meni je lako da tako živim - govorio je Radmilović.

Naslednica

Kruna njihove ljubavi bila je ćerka Ana. Savremenici su neretko isticali da je bio posvećen otac. Vodio je dnevnik o odrastanju svoje jedinice sa kojom se često igrao "izmišljenih priča", koje je Ana morala da završi. Osmišljavala je tako i kako da tatu spase zmije u zoološkom vrtu.

ćerka, Zoran Radmilović, Ana Radmilović
foto: Printscreen/YouTube

Radmiloviću je bilo najvažnie da njegova ćerka razvije maštu i kreativnost. Ana je nekoliko decenija kasnije postala književnica i novinarka.

Smrt Radmilovića

Radmilović je 1985. godine hospitalizovan zbog problema sa digestivnim traktom i bolova koje je trpeo, otkriveno je kako ima rak debelog creva. Nije želeo da prima hemioterapiju i premino je samo nekoliko meseci kasnije. Tada je kremiran, a njegova urna nalazi se u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Zoran Radmilović
foto: Arhiv Ateljea 212

Nakon Zoranove iznenadne smrti, njegova supruga se povukla iz javnosti i govorilo se da je bila u izrazito teškoj finansijskoj situaciji te ja pronalazila sve moguće načine kako bi prehranila sebe i ćerku.

Tragedija za tragedijom

Ćerka Zorana Radmilovića Ana Radmilović bila je ugledna književnica i novinarka od čijeg su pera mnogi zazirali. Iako je bila diplomirana glumica, tim poslom nikada se nije bavila.

Dina Rutić
foto: Printscreen YouTube

Ana je iznenada preminula 2017. godine u 43. godini. O uzroku njene smrti dugo se spekulisalo, ali brojne sumnje nikada zvanično nisu potvrđene.

Dina je preminula dve godine nakon ćerke, u 79. godini života, a do kraja je patila za svojom porodicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track