ŽENA KATARSKOG ŠEIKA JE ZADIVLJUJUĆE LEPOTE I U 63. GODINI: Rodila 7 DECE i ima 6 doktorata, a njen izgled je NEVEROVATAN!
Foto: Profimedia

PRELEPA JE

ŽENA KATARSKOG ŠEIKA JE ZADIVLJUJUĆE LEPOTE I U 63. GODINI: Rodila 7 DECE i ima 6 doktorata, a njen izgled je NEVEROVATAN!

Žena -

Moza bin Naser, žena šeika Hamada Halifa Al Tanija, nekadašnjeg katarskog emira, jedna je od retkih žena sa ovih prostora koja je ostavila tako značajan trag na svetsku javnu scenu.

Njen neverovatan stil i obrazovni profil, zajedno sa osobinama njene ličnosti dovele su do toga da je značajno uticala na položaj dama u arapskom svetu.

Moza bin Naser
foto: Profimedia

Nametnula se kao neko ko godinama predvodi društvene i obrazovne reforme kako u Kataru, tako i širom sveta, najpre zahvaljujući revolucionarnim inicijativama u obrazovanju i razvodju mladih.

Moza bin Naser
foto: Profimedia

No, širokim narodnim masama je pored njenog humantiranog i društveno korisnog rada, zanimljiva i sama Mozina pojava.

Neto vrednost ove 63-godišnjakinje procenjuje se na više od 15 miliona dolara, a njen život na visokoj nozi i očigledna strast prema visokoj modi nisu prošli nezapaženo, a na instagramu je prati 820 hiljada ljudi.

Moza bin Naser
foto: Profimedia

Moza bin Naser uvek nosi elegantne turbane kao alternativu hidžabu, pa su vremenom postali njen zaštitni znak, a njene kreacije su praćene intezivnim, moćnim bojama, ali i raskošnim ukrasima na garderobi poput volana, šljokica, plisea, a sve to dodatno dobija na značaju kada se nalazi na komadima najluskuznijih brendova dašanjice kao što su Hermes, Chanel, Valentino, Ralph&Russo, Stephane Rolland, koje su deo njene kolekcije.

Moza bin Naser
foto: Profimedia

Moza je i sama vlasnica jedne modne kompanije - ona ima 100 odsto udela u poznatoj francuskoj kompaniji za proizvodnju kožne galanterije "Le Tanneur & Cie", a "Forbs" ju je proglasio jednom od najmoćnijih žena na planeti.

Moza bin Naser
foto: Profimedia

Moza može da se pohvali i zavidnim obrazovanjem. Diplomirala je sociologiju, a magistrirala javnu politiku u islamu. Zanimljivo je da je dobila još šest počasnih doktorata sa nekih od najprestižnijih svetskih univerziteta. Među brojnim priznanjima koje je dobila tokom dugogodišnjeg javnog rada izdvaja Karnegijevu medalju za filantropiju i prestižnu nagradu za doprinos unapređenju međunarodnih odnosa, a 2015. godine primljena je u Međuranornu kuću najbolje obučenih žena na svetu.

Moza bin Naser
foto: Profimedia

Moza i šeik upoznali su se upravo na Katarskom univerzitetu, gde je i studirala, a par je razmenio bračne zavete 1977. godine. Ona je druga od tri šeikove supruge, međutim, ona ima najviše uticaja na svog supruga, a postala je i prva žedna emira, koja je bila uključena u političke, društvene i međunarodne aspekte katarske vlade. Rodila mu je sedmoro dece od 1978. do 1991. godine, od toga petrodo sinova i dve ćerke, a jedan od njih, Tamim bin Hamad Al Tani, nasledio je svog oca na tronu.

(Kurir.rs/Ženablic)

Bonus video:

03:08

BATA SPASOJEVIĆ PROGOVORIO O SVOM DETINJSTVU I ŽIVOTU Evo šta je rekao o Kejt Midlton i njenom stajlingu OTKRIO I SKIVENI TALENAT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track