MILORAD DODIK PODRŽAO KRALJA PETRA: Mi smo sa Srbijom u svim važnim projektima, pa i u filmu koji govori o herojskoj prošlosti Srba u Velikom ratu
Foto: Marina Lopičić

Dobre vesti

MILORAD DODIK PODRŽAO KRALJA PETRA: Mi smo sa Srbijom u svim važnim projektima, pa i u filmu koji govori o herojskoj prošlosti Srba u Velikom ratu

Pop kultura -

Istorijskom spektaklu "Kralj Petar Prvi", najznačajnijem srpskom filmskom projektu poslednjih decenija, stigla je podrška od vlade Republike Srpske.

Iza projekta, kao jedan od producenata, stao je i Milorad Dodik, bivši predsednik RS.

- Mi smo sa Srbijom u svim važnim projektima, pa i u filmu koji govori o herojskoj prošlosti Srba u Velikom ratu, kako je to prikazano u ovom istorijskom spektaklu "Kralj Petar Prvi" - kaže Dodik.

foto: Promo

Film će premijerno biti prikazan u Srbiji 5. decembra, a nekoliko dana kasnije i u Banjaluci. Podrška Dodika ne iznenađuje Lazara Ristovskog.

- Dodikova odluka da stane uz naš film dolazi u pravom momentu i u zadnji čas. Republika Srpska i Srbija su povezane pupčanom vrpcom. Srbija je majka Republici Srpskoj, pa mi ova Dodikova odluka dolazi kao ono kad se sin koji je uspeo u životu zahvaljuje majci. Nadam se da će Republiku Srpsku i Srbiju uskoro povezivati mostovi preko Drine kao jednu državu - poručuje Ristovski.

foto: Zorana Jevtić

U Beogradu je već sve u znaku velike premijere. Ispred Kombank dvorane postavljeni su topovi iz Prvog svetskog rata, koji su nova turistička atrakcija.

foto: Promo

Njih je za potrebe snimanja pravio majstor Gile iz Bele Crkve, po originalu topova 75 mm koje je izrađivala fabrika "Škoda", kao verne replike oružja od teškog materijala korišćenog u Velikom ratu.

Kurir/ Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track