KONKURS ZA UPRAVNIKA NARODNOG POZORIŠTA: Ko će na crtu Ivani Vujić
Foto: Zorana Jevtić

upravni odbor doneo odluku

KONKURS ZA UPRAVNIKA NARODNOG POZORIŠTA: Ko će na crtu Ivani Vujić

Pop kultura -

Konkurs za direktora beogradskog Narodnog pozorišta biće raspisan 24. maja, a rok za podnošenje prijava kandidata je 7. jun, odlučeno je u petak na sednici Upravni odbor nacionalnog teatra.

Predsednica Jasna Dimitrijević rekla je Tanjugu i da se UO NP obavezao da Ministarstvu kulture dostavi predlog za novog direktora Narodnog pozorišta u Beogradu do kraja aktuelne sezone, koja se završava krajem juna.

Jasna Dimitrijević
Jasna Dimitrijevićfoto: Aleksandar Jovanović

Osim Jasne Dimitrijević, u Upravnom odboru su i Nikola Mijailović, operski pevač i profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, primabalerina Ašhen Ataljanc, Filip Bojić, docent na Pravnom fakultetu u Beogradu, Marko Čkonjević, menadžer sa iskustvom u marketingu i komunikacijama u kulturi, Dejan Kolarov, solista Baleta NP, i Jasna Nuhović, pravnica zaposlena u nacionalnom teatru.

foto: Marina Lopičić

Vlada Srbije smenila je 20. novembra, na lični zahtev, upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića i na njegovo mesto postavila rediteljku Ivanu Vujić. Bio je to epilog jednomesečne krize u Narodnom pozorištu, u kojem je, posle smene Željka Hubača, direktora Drame nacionalnog teatra, deo glumačkog ansambla tražio smenu Dejana Savića.

foto: Ana Paunković

Vujićeva je u statusu vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta u Beogradu, a kako saznajemo, ponovo će konkurisati, jer smatra da ima dobre rezultate za samo nekoliko meseci rada.

Kurir/ Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track