Najnovije vesti

SKANDAL NA SSF! IZVIŽDAN NA PREMIJERI! Izjava rumunskog glumca o SILOVANJU ispraznila pola sale u Sarajevu! ŠOKANTNO!
Foto: Pritnscreen/Instagram

SRAMNO!

SKANDAL NA SSF! IZVIŽDAN NA PREMIJERI! Izjava rumunskog glumca o SILOVANJU ispraznila pola sale u Sarajevu! ŠOKANTNO!

Pop kultura

Nešto drugačiji kraj pres-konferencije desio se petog dana Sarajevo film festivala nakon razgovora sa glumcima rumunskog filma "Mo" režisera Radua Dragomira, koji je imao međunarodnu premijeru u Narodnom pozorištu.

 

Razgovarajući o ovoj nimalo lakoj tematici nakon potresnog filma, glavni glumac Razvan Vasilescu, koji je igrao lik profesora koji je silovao učenicu, kroz smeh je govorio kako je i sam bio profesor i da nije nemoguće zaljubiti se u učenice.

 

"Sve te devojke su jako lepe, prosto ne možete da ih ne gledate. Dok sam predavao glumu na akademiji, naravno da su bile tu učenice koje su lepo izgledale", rekao je Vasilescu.

Ovaj komentar nimalo nije bio smešan publici i izazvao je burnu reakciju i više od pola sale automatski se ispraznilo, a iz publike pojedini su i izviždali ovu izjavu. 

 

Mlada glumica Dana Rogoz, kojoj je pripala glavna uloga djevojke Monike odnosno Mo, pokušala je da opravda izjavu kolege te se osvrnula na to da je film zapravo rađen kako bi probudio svest i ukazao na problem silovanja.

 

"Društvu treba servirati istinu. Jako mi je teško bilo snimiti scene silovanja i sada se potresem kada govorim o tome. Volela bih kada bi ovaj film otvorio tu problematiku silovanja devojaka, pogotovo u školskim ustanovama. Nakon prikazivanja filma u Rumuniji mnogo mi je djevojaka prišlo pričajući o svemu što su one prolazile. Tu sam uvidjela da je ovaj problem veliki", ispričala je Rogozova.

 

Priča filma prati studentkinje Mo i Veru čije prijateljstvo seže još od detinjstva. Odlaze na polaganje ispita na fakultetu, ali ih strogi profesor Ursu uhvati da prepisuju i izbacuje ih iz učionice. Spletom okolnosti, one kasnije sreću u gradu profesora, koji ih poziva u svoj stan na večeru i piće.

 

 

Kurir.rs/Nezavisni/Foto Printscreen/Instagram

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...