BIO JE ZVEZDA DEVEDESETIH I ŽENE SU LUDELE ZA NJIM! Glumac posle saobraćajki i problema sa alkoholizmom izgleda NEPREPOZNATLJIVO!
Foto: Profimedia

promenio se

BIO JE ZVEZDA DEVEDESETIH I ŽENE SU LUDELE ZA NJIM! Glumac posle saobraćajki i problema sa alkoholizmom izgleda NEPREPOZNATLJIVO!

Pop kultura -

Početkom devedesetih godina jedna od najpopularnijih serija na malim ekranima je bila "Beverli Hils 90210", a devojke su bile posebno lude za Brendonom. Glumac Džejson Pristli koji je odigrao lik Brendona danas ima 51 godinu.

Šenon Doerti, Brenda, Džejson Pristli
foto: Profimedia

Džejson je odrastao u Vankuveru, a za glumu interesovao se još kao mali. Njegova majka bila je glumica i držala je časove glume, pa je uz nju dosta naučio o glumačkoj industriji, u koju se na kraju potpuno zaljubio. Karijeru je započeo glumeći u reklamama, a na malim ekranima debitovao je sa 12 godina, i to u seriji "Teen Angel". Na audiciji za seriju "Beverly Hills 90210" odabrali su ga za ulogu Brandona. Uloga koja mu je preokrenula život.

Tviter, Džejson Pristli

Nominovan je dva puta za Zlatni globus, a u seriji se okušao i kao režiser. Njegovo ime u ulozi reditelja potpisano je na 15 epizoda. Na seriji je radio punih 10 godina. Glumio je u još nekoliko serija, radio kao reditelj, a često se vraćao i u ulozi glumca.

Tokom svoje uspešne glumačke karijere Džejson je privlačio pažnju medija privatnim životom. Naročito kada je 1998. godine kada je slupao automobil. Uhapšen je zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Policija mu je oduzela vozačku dozvolu na godinu dana i bio je prijavljen na program za odvikavanje od alkohola.

Džejson Pristli
foto: Profimedia

U slobodno vreme Pristli obožava da odlazi na automobilske trke, u kojima i sam učestvuje. Hobi ga je nekoliko puta mogao koštati glave, nakon što se 2002. godine udario u zid automobilom i zadobio teške telesne povrede. Srećom, brzo se oporavio, a imao je i još nekoliko lakših nesreća.

Povezivali su ga sa brojnim koleginicama, a Pristli se venčao sa šminkerkom Naomi Lad 2005. godine. Par je dve godine kasnije dobio ćerku Avu Veroniku, a 2009. dobili su sina. Tek nakon što se venčao sa Naomi, dobio je američko državljanstvo, a to je javnosti otkrio 2007. godine. Objavio je i memoare i sve detalje iz svoje karijere.

Džejson Pristli
foto: Profimedia

Kurir.rs/S.M.

BONUS VIDEO:

01:26

SLAVEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track